Kamala Harris blir den første kvinnen som får amerikanske presidentmakter for kort tid ettersom Joe Biden gjennomgår medisinsk behandling

0
30

President Joe Biden og visepresident Kamala Harris under en seremoni på South Lawn av Det hvite hus i Washington. (AP)

President Joe Biden vil overføre makten kort til visepresident Kamala Harris på fredag ​​mens han er under narkose for en rutinemessig koloskopi, noe som gjør henne til den første kvinnen som har presidentmakten i USAs historie.

Biden gjennomgår sin årlige fysiske på Walter Reed militærsykehus utenfor Washington. Harris er den første kvinnen som har vært visepresident i USA; ingen kvinne har noen gang vært president i landets nesten 250-årige historie.

“Etter prosessen som er fastsatt i grunnloven, vil president Biden overføre makten til visepresidenten for den korte perioden han er under narkose,” Det sa talsperson for Det hvite hus Jen Psaki i en uttalelse.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Visepresidenten vil jobbe fra kontoret hennes i West Wing i løpet av denne tiden,” sa Psaki.

Presidentiell makt har blitt overført til visepresidenten før, da president George W. Bush tok koloskopier i 2002 og 2007.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Biden, som fyller 79 år på lørdag, er den eldste personen som tiltrådte som amerikansk president. Selv om spekulasjonene har vedvart om han vil stille til gjenvalg i 2024, har han sagt at han forventer å søke en ny fireårsperiode sammen med Harris.

Biden har lovet å være mer åpen om helsen sin enn forgjenger Donald Trump. Republikaneren besøkte Walter Reed i 2019 av en ikke avslørt grunn som en tidligere pressesekretær, Stephanie Grisham, senere avslørte var for en koloskopi.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.