GM zegt dat het veilig is om je Chevy Bolt weer in de garage te parkeren (maar er is slecht nieuws)

0
35
GM

Chevy Bolt EV-bezitters kregen deze week zowel goed als slecht nieuws. Het goede nieuws is dat GM nu begint met het uitrollen van een nieuwe software-update om problemen met de voortdurende terugroepactie als gevolg van batterijbrandrisico's aan te pakken. Als deze software eenmaal is toegepast, worden de parkeer- en laadbeperkingen die enkele maanden geleden zijn ingevoerd, opgeheven.

Eerder dit jaar riep GM elk Bolt EV-model terug dat sinds 2017 is uitgebracht vanwege ten minste een dozijn branden. Het bedrijf probeerde software-updates om mogelijke problemen op te lossen, maar riep uiteindelijk alle Bolt-voertuigen terug. Na maanden heen en weer met zijn batterijleverancier, LG Chem, is het bedrijf eind oktober eindelijk begonnen met een programma voor het vervangen van batterijen.

Terwijl eigenaren blijven wachten op een nieuwe batterij of informatie van GM, bevestigde de autofabrikant aan Electrek dat er een nieuwe update beschikbaar is om de beperkingen te verlichten en tegelijkertijd te veranderen hoeveel u de batterij kunt opladen. Deze nieuwe software-update, die alleen handmatig bij een dealer kan worden toegepast, beperkt de kosten van de Chevy Bolt tot 80%, in plaats van 90%. Het heft echter ook de ontladingsbeperking op, wat betekent dat eigenaren kunnen rijden tot de batterij bijna leeg is, waardoor bestuurders mogelijk meer bereik hebben.

Het is goed nieuws en slecht nieuws. Goed dat we weer een update zien, maar het is jammer dat je naar een dealer moet om het te krijgen en dat het de oplaadlimiet naar 80% zal verlagen. Dit is wat GM te zeggen had in een verklaring:

“Terwijl het vervangen van batterijmodules onder de eerder aangekondigde terugroepactie doorgaat, heeft Chevrolet eigenaren van 2019 Chevrolet Bolt EV's die hun vervangende batterijmodules nog niet hebben ontvangen geïnformeerd dat het zal beginnen met de installatie van een software-update die de parkeer- en oplaadbeperkingen opheft op hun voertuigen terwijl we werken aan het bouwen van vervangende batterijmodules. We verwachten dat deze software binnen ongeveer 30 dagen beschikbaar zal zijn voor de resterende Bolt EV- en EUV-bezitters in de terugroeppopulatie. “

GM, Chevy en LG zijn druk bezig met het bouwen van vervangende batterijpakketten en modules voor degenen die een nieuwe nodig hebben, maar zoals alles in de auto-industrie, zijn leveringsbeperkingen een ding. Als gevolg hiervan kunnen degenen die nog steeds op een nieuwe batterij wachten, deze snelle update krijgen.

Bovendien heeft GM bevestigd dat deze update ook een verbeterde diagnostische tool toevoegt die de batterij en het oplaadsysteem controleert op mogelijke problemen, die zou eigenaren extra gemoedsrust moeten geven.

Voorlopig is de update beschikbaar voor alle 2019 Chevy Bolt-bezitters, met binnenkort meer modeljaren.

via Electrek