Fra hus til gater, hvordan opposisjonen forsterket budskapet

0
31

Senior Kongressleder Rahul Gandhi (File Photo)

Da statsminister Narendra Modi kunngjorde opphevelse av de tre gårdslovene, ga opposisjonen fredag ​​all ære til de protesterende bøndene for å ha tatt med seg regjeringen med et brutalt flertall på kne, men den årelange konflikten hadde sett en forent opposisjon – selv om den var utenfor protestscenen – ført en vedvarende kampanje for å bidra til å forsterke budskapet fra gaten.

Fra å vedta resolusjoner i forsamlinger som søker tilbaketrekking av disse lovene til konsekvent å ta opp saken i parlamentet – inkludert boikott av presidentens sedvanlige tale tidligere i år til fellesmøtet mellom Lok Sabha og Rajya Sabha – og fra å delta i den juridiske kampen til å skape en sjelden enhet i og utenfor parlamentet slapp opposisjonen, kanskje for første gang på syv år, slipp på saken.

For Kongressen dro Rahul Gandhi på et tredagers traktormøte i Punjab i fjor, og Priyanka Gandhi Vadra talte for en serie kisan mahapanchayats i Uttar Pradesh, mens andre partier spilte sin rolle for å spre motstanden mot gårdslover utenfor Delhi og de nordlige statene. — DMK i Tamil Nadu, TMC i Vest-Bengal, Venstre i Kerala, Samajwadi Party i Uttar Pradesh og RJD i Bihar, blant andre.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1 .png

Rahuls kommentar den 14. januar som forutsier at senteret vil bli tvunget til å ta tilbake lovene, et videoklipp av som gikk viralt på sosiale medier på fredag, ble laget i Madurai, Tamil Nadu. «Jeg er veldig, veldig stolt over det bøndene gjør. Jeg støtter bøndene fullt ut, og vil fortsette å stå sammen med dem. Merk mine ord…disse (gårds)lovene regjeringen vil bli tvunget til å ta dem tilbake, husk hva jeg sa,” hadde kongresslederen sagt.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Selv om protestene ikke hadde mye gjenklang i Tamil Nadu, lovet DMKs forsamlings meningsmålingsmanifest at hvis de ble stemt til makten, dens regjering ville vedta en resolusjon i huset, som ber senteret om å oppheve de “diskriminerende” lovene. DMK-regjeringen vedtok resolusjonen i august.

Den bengalske forsamlingen – som Punjab, Chhattisgarh, Delhi, Rajasthan og Kerala – vedtok en resolusjon mot lovene i januar, og tvang BJP til å starte en aggressiv motkampanje – «Ek Mutthi Chawal Sangrah». Selv om staten ikke har et mandi-system og ikke ble berørt av protestene, var problemet fremtredende i TMC-sjefen Mamata Banerjees taler under valgkampen. Etter valgseier møtte Banerjee BKU-leder Rakesh Tikait i Kolkata. Den RJD-ledede alliansens manifest for Bihar-forsamlingens meningsmålinger i fjor lovet også å vedta et lovforslag hvis det ble stemt inn.

SP organiserte kisan-chaupals for å registrere sin protest og spre bevegelsen.

Mens opposisjonen forsøkte å få regjeringen i parlamentet i et hjørne over Pegasus-snokingskandalen, prøvde lederne å sikre at gårdsproblemet ble ikke formørket.

Mens mange opposisjonsledere tror at fredagens avgjørelse kom med et øye på forsamlingens meningsmålinger neste år, tar de hjerte fra det faktum at de vedvarende agitasjonene, selv om de ikke ledes av mainstream politisk opposisjon, kan tvinge regjeringen til å trekke seg tilbake. «Det som ikke kan oppnås ved demokratiske protester, kan oppnås ved frykt for forestående valg! PMs kunngjøring om tilbaketrekking av de tre gårdslovene er ikke inspirert av en endring av politikk eller en endring av hjertet. Det er drevet av frykt for valg!» senior kongressleder P Chidambaram twitret.

Kongressleder i Lok Sabha Adhir Ranjan Chowdhury sa at BJP får «illevarslende signaler» fra sine grasrotarbeidere i hindi-hjertelandet, som tvang den til å trekke tilbake disse lovene. “De har innsett at hvis de fortsetter slik vil det være Armageddon for dem,” sa han til The Indian Express.

Chowdhury sa at avgjørelsen er et moralsk nederlag for Modi. “Beskjeden til opposisjonspartiene er at samlet motstand kan beseire Modi-juggernauten,” sa han. Kongressens nestleder i Rajya Sabha Anand Sharma hevdet at regjeringen nå må ha innsett at å omgå parlamentarisk gransking mens de lager lover vil få konsekvenser. «Det vil være en erkjennelse nå at det å omgå lovgivningskontroll mens man vedtar lover alltid vil skape spenning og konflikt,» sa Sharma til The Indian Express.

📣 The Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd