707 nya poliser välkomnades

0
54

Publicerad 21 november 2021 kl 11.41

Inrikes. Polismyndigheten har fått 707 nyexaminerade poliser. Huvuddelen kommer tillföras lokalpolisområdena för att förstärka den lokala närvaron.

Gilla artikeln på Facebook

I slutet av veckan hölls avslutningsceremonier för de 707 nya poliserna som fullgjort grundutbildningen till polis.

På måndag påbörjar de sina anställningar runt om i landet.

– Jag vill hälsa alla de nya poliserna varmt välkomna. Tillsammans med sina kollegor kommer de utgöra en viktig del i vårt brottsbekämpande uppdrag. Huvuddelen av polisassistenterna kommer tillföras lokalpolisområdena och arbeta för att säkerställa säkerheten och tryggheten i lokalsamhället. Polismyndigheten växer och i takt med att vi blir fler poliser kommer den polisiära lokala närvaron i landet fortsätta att öka, säger rikspolischef Anders Thornberg i ett uttalande.