Waze vs. Google Maps: Hvilken er bedre totalt sett?

0
31

Google Maps og Waze er to av de største navigasjonsappene, og begge er veldig like – kanskje fordi de begge eies av Google. Men til tross for likhetene deres, er det noen store forskjeller mellom dem som kan hjelpe deg med å bestemme hvilken navigasjonsapp som er best for deg. 

I denne artikkelen vil vi dekke hovedforskjellene mellom Waze og Google Maps, samt hvor hver app utmerker seg. Etter å ha lest denne artikkelen, vet du nøyaktig hvilken navigasjonsapp som passer dine behov og kjørestil. 

Innholdsfortegnelse

  Hva er Waze og Google Maps tilgjengelig på?

  Begge Google Maps og Waze er tilgjengelig på Android og iOS. De er også begge kompatible med Apple CarPlay og Android Auto. Så, uansett enhet eller bil, kan du bruke begge appene. 

  Google Maps og Waze er også tilgjengelige via nettleseren for å planlegge ruter og kan sende disse rutene direkte til telefonen din. 

  Hvordan planlegger Waze og Google Maps ruten? 

  Google Maps og Waze er begge pålitelige navigasjonsapper og tar deg enkelt til reisemålet ditt. De gjør det imidlertid på litt forskjellige måter, og disse nyansene kan endre hvilke ruter du får. Om du foretrekker det ene eller det andre avhenger i stor grad av kjørestilen din. 

  Google Maps har flere alternativer som kan endre ruten den gir deg. Som standard vil den sende deg den raskeste veien og endre ruten bare hvis trafikken er spesielt dårlig eller hvis farer blokkerer veien. Men den er ganske tilpassbar med innstillinger som lar deg legge til forhold som å unngå bompenger og motorveier.

  Du kan også stille inn Google Maps til å ta deg med på den mest drivstoffeffektive ruten. Ved å bruke data fra National Renewable Energy Laboratory kan Google Maps beregne drivstoffeffektiviteten din basert på lokale gjennomsnitt og hjelpe deg å bli en mer karbonvennlig sjåfør.

  På den annen side ser Waze ut til å være mye mer opptatt av ETA. Waze-brukere bemerker at det er langt mer aggressivt når det gjelder å unngå trafikk. Ofte sender Waze deg gjennom sideveier eller “rare” ruter for å unngå tidkrevende trafikk, med fokus på ETA fremfor alt annet. 

  Kanskje på grunn av dette har Waze også noen tilpassbare innstillinger, inkludert spørring det for å unngå uasfalterte veier eller vanskelige kryss. Dette kan være veldig nyttig avhengig av hvor du befinner deg, siden Waze er kjent for å fortelle folk å ta veldig interessante ruter. 

  Husk imidlertid at hvis det ikke er trafikk eller begrenset data, vil begge appene sannsynligvis sende deg den nøyaktige ruten. 

  Waze vs Google Maps: Allsidighet

  Hvis du kjører med offentlig transport, går eller bruker en sykkel, er Google Maps det eneste alternativet av de to. 

  Google Maps har et komplett repertoar av rutetider for offentlig transport og kart for dusinvis av land. Den kan også kombinere transporttyper sømløst. Hvis du trenger å ta bussen til jobb, men det er noe å gå mellom tjenestene – det er ikke noe problem i det hele tatt. 

  Enda mer Google Maps er imponerende nok i stand til å inkludere informasjon om leie av sykkel og e-scooter og noen samkjøringstjenester, avhengig av plasseringen.

  Derimot tilbyr Waze kun støtte for tre typer kjøretøy: privatbil, taxi eller motorsykkel. Så når det kommer til allsidighet, er Google Maps den klare vinneren.

  Appdesign

  Google Maps og Waze har ganske forskjellige grensesnitt og design. Deres forskjeller gjenspeiler deres forskjellige formål – Waze er utviklet for å få deg til posisjonen din så raskt som mulig i en bil, mens Google Maps er utviklet for å gjøre mye mer enn det.

  Google Maps har utseendet til en tradisjonell GPS. Den har en forenklet 2D-visning, satellittvisning eller terrengvisning, og hver kan tilpasses for å inkludere ulike kartdetaljer. Derimot er Waze mye mer minimalistisk og litt tegneserieaktig. 

  Begge appene viser kartdata på samme måte. Når du zoomer inn, blir flere data representert (som gatenavn, stedsnavn og mindre veier). Begge appene viser også et kompass og kan vise et speedometer.

  Videre er både Google Maps og Waze veldig like mens du navigerer. De både minimerer informasjonen på skjermen og viser posisjonen din, trafikkdata, fartsgrenser og veifarer. Interessant nok viser Waze som standard også andre Waze-brukere i nærheten som små uttrykksikoner. Dette er et søtt preg, men virker stort sett unødvendig. 

  Waze vs Google Maps: Hvilken har dårligere annonsering?

  Google Maps og Waze viser annonser og betalt innhold i appen. Forskjellen ligger i hvordan de viser dem. 

  Google Maps viser noen få ubeskrivelige bannerannonser, og disse vises stort sett når du søker etter eller klikker på et sted. Den har også betalte «Promoted Pins» (som viser firmalogoen) og forskjellige andre funksjoner for at bedrifter skal være mer synlige på appen, inkludert tilpassbare bedriftssider. 

  Waze-annonser er generelt mye mer aggressive. De vises som store bannere når du slutter å kjøre og forsvinner når du begynner å bevege deg igjen. Disse annonsene er stedsbaserte, noe som betyr at du sannsynligvis vil se innhold for nærliggende bedrifter. 

  Noen brukere klager over at Waze-annonser vises mens de kjører og at de må sveipe dem bort for å se neste sving, noe som forstyrrer og forstyrrer sjåføren. Det er viktig å merke seg at dette er en feil, og bør ikke være tilfelle for de fleste brukere. 

  Er Google Maps eller Waze bedre til å finne posisjoner?

  Både Google Maps og Waze er like gode til å finne det du leter etter ved å bruke søkefeltet. Begge vil vise de nærmeste plasseringene av en bestemt type, men Waze har færre alternativer og viser bare plasseringene når du spør. Google Maps har alle posisjoner i nærheten konstant vist og har langt flere kategorier å velge mellom, noe som gjør det enklere å finne det du leter etter. 

  Waze, med sitt mye enklere design, viser ofte mindre informasjon om steder og virksomheter i nærheten av deg enn Google Maps. Når du velger et sted – si din lokale McDonalds – Google Maps gir deg informasjon, inkludert åpningstider, nettsted, telefonnummer, anmeldelser, hvor travelt det er og mer. Derimot viser Waze ofte bare en kort beskrivelse av virksomheten, en nettadresse eller ingenting i det hele tatt. 

  Google Maps og Waze har begge offline GPS-moduser, selv om Google Maps har mer funksjonalitet med dette , slik at du kan laste ned hele områder til telefonen.

  Trafikk- og veifarer

  Google Maps og Waze viser trafikk veldig likt. Begge viser en rød eller gul linje avhengig av trafikknivået, og begge tilbyr alternative ruter hvis trafikken er stor (selv om Waze vil gjøre dette mye raskere enn Google). Begge kan vise samme informasjon, inkludert veiarbeid, ulykker, forhold og fotobokser. Mye av denne informasjonen kommer fra brukerrapporter, spesielt for Waze. 

  Når det gjelder å vise farene og andre veiforhold, ser det ut til at Waze er vinneren. Waze viser disse farene i svært tydelige ikoner som er lett å se. Dette er svært nyttig når du planlegger en rute (og unngår fotobokser). 

  Oppsummert:

  • Begge appene tar hensyn til trafikk, farer (inkludert ulykker), politifeller, blokkerte veier og værforhold, men Waze viser disse på en klarere måte. 
  • Waze fokuserer mer på ETA, mens Google Maps gir den mest allsidige effektive ruten. 
  • Waze er kun for biler/motorsykler, mens Google Maps har moduser for gange, sykling og offentlig transport, og kan kombinere dem til én rute. 
  • Både Waze og Google Maps er utmerket til å finne posisjoner, men Google Maps gir mer informasjon om dem.
  • Annonsering er mindre påtrengende på Google Maps enn Waze. 
  • Google Maps gir mye mer informasjon om steder og virksomheter. 

  Så, hvilken er bedre: Waze eller Google Maps?

  Uansett hvilken av disse to navigasjonsappene du bruker, kommer du fra A til B. Forskjellene avhenger i stor grad av preferanser. 

  Hvis du vil du komme deg så raskt som mulig og du bare bruker bil eller motorsykkel? Bruk Waze. Hvis du vil ha mer plasseringsinformasjon, ta offentlig transport og ikke har noe imot noen ekstra minutter i trafikken? Bruk Google Maps. Hvis du ikke liker noen av dem, sjekk ut noen av alternativene!

  Hva foretrekker du? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.