WFH, hybride arbeidsmodeller forbedret mangfold og inkludering i organisasjoner: Studie

0
34

Denne undersøkelsen ble utført blant 3 136 forretningsbeslutningstakere eller påvirkere av politikk for mangfold, rettferdighet og inkludering (representativt bilde)

Med Covid-19-pandemien som presset hele det fungerende økosystemet til å jobbe hjemmefra og til slutt til hybridmodus, ble situasjonen for mangfold, rettferdighet og inkludering (DE&I) i organisasjoner i India betydelig forbedret, ifølge en studie utført av Intel. Undersøkelsen fant at pandemien har vært en katalysator for bedrifter til å omforme arbeidsplassmodellen og tilpasse seg nye måter å jobbe på.

Totalt 71 prosent av indiske ledere hvis selskaper tilbyr hybride arbeidsalternativer sa at deres organisasjon har betydelig tilpasset DE&I-initiativer for en hybrid arbeidsstyrke. Det kan sammenlignes med 60 prosent av ledere globalt, noe som tyder på at indiske bedrifter er i forkant når det gjelder å forutse inkluderingsutfordringer på en arbeidsplass i stadig utvikling.

Les |50 % teknologiansatte vil sannsynligvis jobbe fra kontorer tre ganger i uken innen januar 2022: Rapport

På den annen side har 16 prosent av indiske bedriftsledere indikert en negativ innvirkning på DE&I-fremgangen på grunn av pandemien, med hovedårsaken er at fjernarbeid har gjort inkludering utfordrende.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Omtrent 69 prosent av deltakerne i undersøkelsen som har satt seg DE&I-mål sa at de ønsker å oppnå dem i løpet av de neste to årene, og 77 prosent av dem er trygge på selskapets evne til å gjøre det – sammenlignet med 66 prosent av bedriftslederne globalt.

Les også |Luftfarts-, gjestfrihets- og mediesektorer som ennå ikke har kommet seg, finans og helsevesen fortsetter å tiltrekke seg jobbsøkere: Rapporter

I mellomtiden var 94 prosent av respondentene med en hybrid arbeidsstyrke i India enige om at teknologi vil gjøre det lettere å nå deres DE&I-mål, og fremhever viktigheten, mens 51 prosent av respondentene sa at det å utforske hvordan teknologi kan bidra til å styrke deres DE&I-forpliktelser er en av deres topp tre prioriteringer i løpet av de neste 12 månedene.

Kovid-19s innvirkning på inkludering

I undersøkelsen sa 66 prosent at fjernkontrollen arbeid og digitalisering har gjort det lettere å ansette fra underrepresenterte grupper, og 57 prosent sa at akselerasjonen av digital transformasjon ansporet av pandemien har oppmuntret til bruk av nye verktøy som vil støtte inkludering.

På den annen side sa 55 prosent av de som har indikert en COVID-drevet negativ innvirkning på DE&I at det å jobbe eksternt har gjort inkludering mer utfordrende. Denne undersøkelsen ble utført blant 3 136 beslutningstakere eller påvirkere av politikk for mangfold, likestilling og inkludering, i organisasjoner med over 100 ansatte, i 17 land,

📣 The Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste jobbnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd