Nya teorin motsäger WHO och Kina: ”Baserad på hörsägen”

0
35

Virologen Michael Worobeys slutsats att det första kända coronafallet var en kvinnlig skaldjursförsäljare på marknaden Huanan går stick i stäv med WHO:s och Kinas rapport, skriver Washington Post. WHO och Kina kom tidigare i år fram till att den första kända patienten var en manlig revisor, utan koppling till marknaden, som insjuknade den 8 december. Men enligt Worobey visar revisorns patientjournal att han inte fick symtom förrän den 16 december – fem dagar efter skaldjursförsäljaren – och blev inlagd på sjukhus sex dagar senare. Samtidigt kritiseras Worobeys slutsats av andra forskare som engagerat sig i fallet. – Den är baserad på fragmentarisk information och till stor del hörsägen, säger Stanfordprofessorn David Relman till Washington Post.