IMF välkomnar Indiens tillkännagivande vid COP26

0
201

Indiens premiärminister Narendra Modi, i mitten, går i en korridor inne i lokalen för FN:s klimattoppmöte COP26 i Glasgow, Skottland, tisdagen den 2 november 2021. (AP Foto)

IMF har välkomnat Indiens tillkännagivande vid COP26-toppmötet om nya mål för att öka beroendet av förnybara energikällor och minska koldioxidintensiteten i sin ekonomi, inklusive att anta ett nettonollmål till 2070.

Gerry Rice, direktör för kommunikationsavdelningen vid Internationella valutafonden (IMF), sa att Indiens agerande kan hjälpa till att katalysera åtgärder i andra tillväxtekonomier samt för att hantera klimatförändringsutmaningarna.

Åsikt |Vad Indien måste göra för att fullfölja COP26-åtagandena

“Vi välkomnar Indiens tillkännagivande vid COP26 om nya mål för att öka beroendet av förnybara energikällor och minska koldioxidintensiteten i dess ekonomi, inklusive att anta ett nettonollmål till 2070,” Rice berättade för reportrar på en presskonferens på torsdagen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Som ni vet är Indien för närvarande en av världens största utsläppare, fortfarande starkt beroende av kol för elproduktion. Indiens betydande investeringar i förnybara energikällor och politik för anpassning till klimatförändringar tyder på att landet är väl positionerat för att ta ytterligare steg för att nå detta nya mål,” Rice svarade på en fråga.

Läs |Vi leder även om du inte gör det: Indisk skolflicka till världsledare på COP26

“Vi är uppmuntrade av Indiens fokus på att uppnå framsteg under det nuvarande decenniet med tanke på det akuta behovet av globala begränsningsåtgärder. Och som med andra länder kommer det att vara viktigt att följa upp med specifika åtgärder för att begränsa utsläppen under det aktuella decenniet,” lade han till.

Vid COP26-toppmötet i Glasgow gjorde premiärminister Narendra Modi betydande tillkännagivanden, inklusive det djärva löftet att Indien ska bli nettonoll år 2070.

Förutom nettonollmålet höjde Modi också Indiens nationellt bestämda Bidrag (NDCs) för att uppnå 450 giga watt icke-fossil energikapacitet till 500 giga watt år 2030.

Läs också |PM Modis främsta citat vid COP26: “Indien har levererat Paris åtaganden i bokstav och anda”

“Indien kommer att öka sin icke-fossila energikapacitet till 500 giga watt år 2030; Indien kommer att uppfylla 50 procent av sina energibehov från förnybara energikällor till 2030. Mellan nu och 2030 kommer Indien att minska sina totala beräknade koldioxidutsläpp med 1 miljard ton och till 2030.

“Indien kommer att minska koldioxidintensiteten i sin ekonomi med 45 procent och uppnå målet om nettonoll till 2070,” sa premiärministern och tillade att dessa fem elixirer kommer att vara ett aldrig tidigare skådat bidrag från Indien till klimatåtgärder.

< /p>

Han hävdade också att Indien är det enda land som levererar i “bokstav och anda” åtagandena för att ta itu med klimatförändringarna under Parisavtalet.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste världsnyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.