Barnmorska om krisen: ”Hört det förr – upp till bevis”

0
120

Omkring 100 barnmorskor har lämnat sina jobb den senaste tiden i Region Stockholm. På söndagen sa finansborgarrådet Irene Svenonius (M) i TV4 Nyheterna att hon ser det som oerhört viktigt att vidta förändringar som gör att de får tillbaka ”arbetsglädjen” och känner att de får ”ett hållbart arbetsliv”. Men det är ”ingen fel på vår arbetsglädje”, menar barnmorskeförbundets ordförande Eva Nordlund som också betonar att det är en nationell kris. – Vi är genuint djupt intresserade av vårt arbete. Vi måste bara ha möjlighet att orka och funka under vårt yrkesliv, säger hon i Nyhetsmorgon. Det är nu det är ”upp till bevis”, enligt Nordlund. – Vi har hört det här förut och det har skjutits till pengar, men det krävs en ordentlig genomgång av situationen.