tvOS 15.1 is uit: nu met SharePlay op de Apple TV

0
51

tvOS 15.1 beschikbaar: dit is er nieuw

Meestal brengen de tussentijdse updates van tvOS niet zoveel nieuws, maar deze keer is er een functie geïntroduceerd die erg goed van pas komt in combinatie met iOS 15.1. In tvOS 15.1 voegt Apple namelijk SharePlay toe, waarmee je samen met iemand anders films en series en meer kan kijken.

SharePlay is een nieuwe functie in iOS 15.1 en is onderdeel van FaceTime. Met de functie kun je een film of serie van Apple TV+ of muziek vanuit Apple Music samen met de gesprekspartners kijken en luisteren, mits zij ook geabonneerd zijn op de desbetreffende dienst. En als je thuis bent en er ook nog een Apple TV met tvOS 15.1 in de buurt is, kun je de film of serie op het grote scherm kijken. Helemaal synchroon met je gesprekspartner, die je dan via FaceTime op je iPhone in beeld krijgt.

In het Bedieningspaneel vind je een nieuwe knop voor SharePlay, waarmee je het kijken op de Apple TV kan activeren. Meer over hoe SharePlay werkt, lees je in onze tip.

tvOS 15.1 downloaden
tvOS 15.1 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K (zowel de 2021- als 2017-versie). Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 15.1 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.