Kina vedtar ny landgrenselov midt i militær konflikt med India

0
44

Kinesiske tropper demonterer bunkerne sine ved Pangong Tso-regionen, i Ladakh langs India-Kina-grensen. (Fil Foto: Indian Army/AP)

Ved å hevde at Kinas suverenitet og territorielle integritet er “hellig og ukrenkelig”, har landets nasjonale lovgiver vedtatt en ny lov om beskyttelse og utnyttelse av landgrenseområdene, som kan ha betydning for Beijing. #8217;s grensetvist med India.

Medlemmer av den stående komiteen for National People’s Congress (NPC) godkjente loven på det avsluttende møtet av en lovgivende sesjon på lørdag, statlig drevet Nyhetsbyrået Xinhua rapporterte.

Loven, som trer i kraft fra 1. januar neste år, fastslår at «Folkerepublikken Kinas suverenitet og territorielle integritet er hellig og ukrenkelig“ 8221;, sto det.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Staten skal treffe tiltak for å ivareta territoriell integritet og landgrenser og beskytte mot og bekjempe enhver handling som undergraver territoriell suverenitet og landgrenser, heter det i rapporten. .

Les |Prosessen med å sanksjonere nye kinesiske grensebataljoner for ITBP i siste fase: Nityanand Rai

Loven slår også fast at staten skal treffe tiltak for å styrke grenseforsvaret, støtte økonomisk og sosial utvikling samt åpning i grenseområder, forbedre offentlige tjenester og infrastruktur i slike områder, oppmuntre og støtte folks liv og arbeid der, og fremme koordinering mellom grenseforsvar og sosial, økonomisk utvikling i grenseområder, het det.

Staten skal etter prinsippet om likhet, gjensidig tillit og vennlig samråd håndtere landgrensesaker med naboland gjennom forhandlinger for å løse tvister og langvarige grensespørsmål på riktig måte, heter det.

India og Bhutan er de to landene som Kina ennå ikke har sluttført grenseavtalene med, mens Beijing løste grensetvistene med 12 andre naboer.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Forrige uke sa utenriksminister Harsh Vardhan Shringla at utviklingen langs Line of Actual Control (LAC) i østlige Ladakh har “alvorlig forstyrret” freden og roen i grenseområdene, og dette har åpenbart også hatt innvirkning på det bredere forholdet.

Utenriksministeren, i sine bemerkninger på et seminar om “Leveraging China’s Economy” den 21. oktober, også referert til utenriksminister S Jaishankars bemerkninger om at Indias og Kinas evne til å samarbeide vil avgjøre det asiatiske århundret.

“For at dette skal materialiseres, fred og ro i grenseområdene er en forutsetning. Han (Jaishankar) har også klart artikulert at utvikling av våre bånd kun kan være basert på gjensidighet — gjensidig respekt, gjensidig følsomhet og gjensidige interesser bør lede denne prosessen,” sa Shringla.

“Vi håper at den kinesiske siden vil samarbeide med oss ​​for å få en tilfredsstillende løsning på de aktuelle problemene for å gjøre fremskritt i våre bilaterale forbindelser med tanke på hverandres følsomhet, ambisjoner og interesser,&#8221 ; sa utenriksministeren.

Mens grensetvistene mellom India og Kina dekker 3488 km langs linjen for faktisk kontroll, dekker tvisten mellom Kina og Bhutan omtrent 400 km.

Den nye landegrenseloven ble vedtatt midt i den fortsatte konflikten mellom indiske og kinesiske militærer i østlige Ladakh.

Den 14. oktober undertegnet Kina og Bhutan en MOU som styrker et tre-trinns veikart for å fremskynde grenseforhandlingene, som Beijing sa vil gi et “meningsfullt bidrag” for å få fart på grensesamtalene og etablering av diplomatiske bånd.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.