Islamister suspenderer marsj etter avtale med Pakistans regjering

0
47

Pakistan innenriksminister Shaikh Rashid Ahmed sa til journalister at TLPs krav om at den franske ambassadøren i Pakistan skal utvises på grunn av karikaturene ville bli tatt til en parlamentarisk komité i kommende dager.

Et radikalt islamistisk parti gikk søndag med på å suspendere sin marsj med tusenvis mot hovedstaden Islamabad i tre dager etter at Pakistan gikk med på å frafalle ventende anklager mot partiets leder.

Partitilhengere forlot lørdag den østlige byen Lahore, og kolliderte for andre dag på rad med politiet som slo tåregass inn i folkemengden. Gruppen begynte sin reise en dag tidligere med mål om å nå Islamabad for å presse regjeringen til å løslate Saad Rizvi, leder av det islamistiske partiet Tehreek-e-Labiak Pakistan. Rizvi ble arrestert i fjor under demonstrasjoner mot Frankrike over publisering av karikaturer av islams profet Muhammed.

Raja Basharat, lovminister i provinsen, sa til Associated Press at Punjab i henhold til avtalen vil trekke tilbake anklagene mot Rizvi og løslate alle de som ble arrestert under protestmarsjen innen tirsdag.

https://images.indianexpress.com/2020/08 /1×1.png

Rizvi hadde blitt varetektsfengslet på en siktelse for å ha oppfordret folk til å samles ulovlig. Det var uklart når han ville bli løslatt.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Basharat sa også at avtalen fastsetter at den føderale regjeringen vil overholde en tidligere avtale med TLP for å ta opp diplomatiske bånd med Frankrike over publiseringen av karikaturene.

Sajid Saifi, talsmann for Rizvis parti, bekreftet ministerens beretning og sa at tusenvis av partitilhengere vil bli i byen Mureedke og vente på løslatelse av partiledere og medlemmer som har blitt varetektsfengslet.

Pakistans innenriksminister Shaikh Rashid Ahmed fortalte journalister at TLPs krav om at den franske ambassadøren i Pakistan skal utvises på grunn av karikaturene vil bli tatt med til en parlamentarisk komité i løpet av de kommende dagene.

< /p>

Basharat, Ahmed og minister for religiøse anliggender, Noorul Haq Qadri, deltok i samtalene med TLPs eksekutivråd.

Det brøt ut voldelige sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og islamistene i Lahore og drepte minst to politimenn og skadet rundt et dusin, sa politiet. Saifi hevdet fire partitilhengere ble drept av politiild og “mange” andre ble skadet. Politiet sa at demonstrantene tente på flere politikjøretøyer der.

Ahmed sa at regjeringen ikke var klar over noen dødsfall av TLP-tilhengere.

Rizvi’s parti fikk fremtredende plass i Pakistans valg i 2018, og drev kampanje på det eneste spørsmålet om å forsvare landets blasfemilov, som krever dødsstraff for alle som fornærmer islam. Den har en historie med å iscenesette voldelige protester for å presse regjeringen til å akseptere kravene deres.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.