Vad är en NanoCell TV?

0
126
LG

Termen “NanoCell TV” är en av många TV -marknadsföringsvillkor som är utformade för att få TV -apparater att sticka ut på en fullsatt marknadsplats. Denna term myntades av LG, så du hittar den på vissa LG TV-apparater. Här är vad det egentligen betyder.

Nanopartiklar och renade färger

LG använder NanoCell TV-varumärke för att marknadsföra många av sina LED-TV-apparater som använder företagets eponyma teknologi. Den hyllar NanoCell-TV:er för att kunna erbjuda bredare betraktningsvinklar och otrolig färgåtergivning. Dessa TV -apparater säljs i både 4K- och 8K -upplösningar och sitter under OLED- och QNED Mini LED -TV -apparater i företagets portfölj.

RELATERATVad är OLED?

Företaget erbjuder inte för många detaljer om sin NanoCell-teknik. Men vi vet att den använder ett lager av nanopartiklar för att rena färgen. Dessa nanopartiklar, som är spridda bakom hela skärmen, absorberar specifika våglängder av ljus för att ta bort matta färgtoner. Som ett resultat visas bara de renaste färgerna på skärmen, vilket ger en mer verklighetstrogen och levande bild.

LG

Förutom nanopartikelskiktet har LG NanoCell-TV:erna en In-Plane Switching (IPS) displaypanel. Du hittar främst en av två typer av paneler i moderna LCD-TV-apparater – IPS och Vertical Alignment (VA). Båda har sina fördelar och nackdelar. Till exempel ger en IPS-panel breda betraktningsvinklar, men dess ursprungliga kontrastförhållande är lågt, medan en VA-panel har ett utmärkt inbyggt kontrastförhållande men smala betraktningsvinklar.

RELATERATVad är OLED?

Medan nanopartikellagret hjälper LG NanoCell TV att producera exakta färger, garanterar IPS-panelen utmärkta betraktningsvinklar. Dessa två saker är i stort sett det som skiljer NanoCell TV-apparater från andra TV-apparater på marknaden.

Dessutom, som nämnt, har IPS-paneler ett dåligt kontrastförhållande. För att bekämpa detta använder LG full-array local dimming (FALD) i några av sina NanoCell TV-modeller för att erbjuda djupare svartnivåer och ett förbättrat kontrastförhållande. FALD är dock begränsad till toppmodellerna. Andra NanoCell TV-apparater använder antingen en mjukvarubaserad kontrastförbättringslösning, kantbelyst lokal dimning eller ingen dimning alls. Tyvärr är ingen av dessa lösningar lika effektiva som FALD.

RELATERADE: 6 misstag människor gör när de köper en TV

Exklusivt för LG TV-apparater

LG

Eftersom NanoCell är LGs patentskyddade teknologi, säljs NanoCell-TV endast av företaget. LG skulle kunna licensiera tekniken till andra TV-tillverkare i framtiden, men vi har inte sett någon indikation på det från och med 2021.

RELATERADEHur man inaktiverar Motion Smoothing på en LG TV

I LG’s TV-portfölj är NanoCell TV-apparater inte de enda TV-apparaterna som använder tekniken. Företagets QNED Mini LED-TV använder också NanoCell-teknik. Så om du gillar tekniken men är osäker på andra funktioner hos NanoCell-TV, kan du kolla in QNED Mini LED-TV eftersom de också använder quantum dot och mini-LED-tekniker för att förbättra färgerna och ljusstyrkan ytterligare.

NanoCell-TV-apparater vs. QLED-TV-apparater

QLED-TV, till skillnad från NanoCell-TV, använder ett lager av kvantprickar eller nanokristaller för att förbättra färgerna och ljusstyrkan på skärmen. Som ett resultat har QLED-TV-apparater livfulla och markant förstärkta bilder jämfört med andra TV-apparater. Medan NanoCell-tekniken skiljer sig från kvantpunkten, är resultatet liknande. Men eftersom QLED -TV -apparaterna oftast använder VA -paneler är det ursprungliga kontrastförhållandet för QLED -TV -apparater i allmänhet bättre än NanoCell -TV -apparater. Å andra sidan drar NanoCell TV-apparater nytta av de utmärkta betraktningsvinklarna hos IPS-paneler.

RELATERATOLED vs. QLED och mer: Vilken TV ska du köpa?

Så om du funderar på mellan QLED- och NanoCell -TV, måste du överväga vad som är viktigare för dig — kontrastförhållande eller betraktningsvinklar — och sedan titta på andra TV -funktioner och bestämma.

OLED-TV vs. NanoCell-TV

OLED-TV-apparater har en helt annan bildskärmsteknik än NanoCell-TV:erna. De behöver ingen bakgrundsbelysning och har självemitterande pixlar. Som ett resultat har de äkta svärta och ett nästan oändligt kontrastförhållande. De perfekta svartnivåerna hjälper också andra färger att dyka upp på OLED-TV:erna. OLED:erna lider inte heller av blomning och andra skärmartefakter som plågar LED-bakgrundsbelysta LCD-TV:er och har utmärkta betraktningsvinklar. Men OLED-TV-apparater är inte perfekta.

RELATERATOLED Inbränning av skärmen: Hur orolig ska du vara?

De är betydligt mindre ljusstarka än LED-TV, vilket gör dem till ett dåligt val för väl upplysta rum. Och de är dyra och kan drabbas av skärmbränning. Som sagt, det positiva med OLED-TV uppväger för det mesta deras negativa, så de är generellt sett bättre än NanoCell-TV. Ta en titt på vår guide till de bästa TV-apparaterna du kan köpa för fler tips.

De bästa TV-apparater av 2021 för spel, filmer och mycket mer Bästa TV Totalt LG C1 Amazon

$ 1471,99
 

Bästa budget-TV Hisense U7G Amazon

899,99 USD
$1099,99 Spara 18 %

Bästa 8K-tv:n Samsung QN900A 8K Amazon

3258,99 USD
4999,99 USD Spara 35 %

Bästa spel-TV LG G1 Amazon

$ 1671,99
$ 1999,99 Spara 16%

Bästa TV för filmer Sony A90J Amazon < p class="product-price">2778,00 USD
 

Bästa Roku TV TCL 6 -Series R635 Amazon

695,00 USD
825,00 USD Spara 16 %

Bästa LED-TV:n Samsung QN90A Amazon

1282,99 $
1547,99 $ Spara 17%

LÄS NÄSTA

  • › Så här ser du din produktvisningshistorik på Amazon
  • › Så här checkar du in på Facebook
  • › Så här tar du bort appar på iPhone och iPad
  • › Så här anpassar du hyllan på en Chromebook
  • & rsaquo; Hur du blockerar någon på Snapchat