Uw Chromebook beperken tot bepaalde gebruikers

Standaard kan iedereen met een Google-account inloggen op uw Chromebook en beginnen met het gebruik van de computer. Als u het apparaat wilt vergrendelen en alleen een bepaalde groep mensen uw apparaat wilt laten gebruiken, kunt u dit eenvoudig configureren in Instellingen. Hier leest u hoe.

Wat u nodig heeft

Om te beperken welke gebruikers uw Chromebook kunnen gebruiken, moet u moeten zijn aangemeld als het eigenaarsaccount van het apparaat. Het eigenaarsaccount is het eerste account dat op de Chromebook is geregistreerd wanneer deze nieuw is (of na een Powerwash-reset). Als u geen toegang heeft tot het eigenaarsaccount, kunt u niet beperken wie de Chromebook kan gebruiken.

GERELATEERD:Hoe u uw Chromebook kunt powerwashen als u wordt buitengesloten

Hoe u uw Chromebook kunt beperken tot bepaalde gebruikers

Log eerst in op uw Chromebook met het eigenaarsaccount. Nadat u bent ingelogd, opent u het opstartprogramma en vouwt u het menu uit totdat u de app-pictogrammen ziet. Klik op het tandwielpictogram om de app Instellingen te starten.

Selecteer in Instellingen “Beveiliging en privacy” in de zijbalk en klik vervolgens op “Andere mensen beheren.”

Als u wilt voorkomen dat mensen zonder Google-account uw Chromebook gebruiken in de instellingen voor Andere mensen beheren, zet u de schakelaar naast “Gastnavigatie inschakelen” naar de uit-stand. Dit is optioneel, maar voorkomt dat onbevoegden uw Chromebook gebruiken.

Advertentie

Daaronder op de “Andere mensen beheren” pagina, zet u de schakelaar naast “Aanmelden beperken tot de volgende gebruikers.”

Daarna ziet u een lijst met gebruikers die al op het apparaat zijn geregistreerd. Om een ​​gebruiker uit de lijst te verwijderen, klikt u op de “X” knop naast hun naam. Om nog een gebruiker toe te voegen, klikt u op “Gebruiker toevoegen” net onder de gebruikerslijst en volg de menu-aanwijzingen.

Als je klaar bent, sluit je Instellingen.

De volgende keer dat je het aanmeldingsscherm ziet, zul je merken dat de “Een persoon toevoegen” knop is grijs. Als u ooit weer andere gebruikers wilt toestaan, gaat u naar Instellingen > Beveiliging en privacy > Beheer andere mensen en schakel “Aanmelden beperken tot de volgende gebruikers” af te zetten. Blijf veilig!

GERELATEERD: Chromebooks in 2021: kan één uw fulltime computer zijn?

LEES VOLGENDE

  • › Pagina- en sectie-einden toevoegen, weergeven en verwijderen in Google Documenten
  • › Iemand deblokkeren op Facebook Messenger
  • › Hoe verwijderde bestanden en mappen in Microsoft OneDrive te herstellen
  • › Hoe u uw Yahoo! Accountwachtwoord
  • › Google Maps Muziekbediening gebruiken voor Spotify, Apple Music of YouTube Music

Posted

in

by

Tags: