Köttdebatt väckte känslor: ”Vetenskapsförnekande”

0
54

Ett av ämnena som togs upp i Agendas klimatspecial var maten. MP:s Lorentz Tovatt var den enda av fyra debatterande politiker som räckte upp handen om påståendet att svenskarna behöver äta mindre kött för klimatet. Rickard Nordin (C) höll halvt med, medan KD och SD inte höll med om att det är nödvändigt att minska köttkonsumtionen. – Köp svenskt kött. Våra lantbrukare gör ett jättejobb varje dag för klimat och miljö, säger Kjell-Arne Ottosson (KD). – Vi befinner oss i ett klimatnödläge. Jag blir nästan upprörd över vetenskapsförnekandet som finns här inne, säger MP:s Lorentz Tovatt. Även elektrifiering av fordonssektorn och den framtida elförsörjningen blev omdiskuterat. Martin Kinnunen, klimatpolitisk talesperson, Sverigedemokraterna
Jessica Rosencrantz, klimatpolitisk talesperson, Moderaterna
Rickard Nordin, klimatpolitisk talesperson, Centerpartiet
Lorentz Tovatt, klimatpolitisk talesperson, Miljöpartiet
Kjell-Arne Ottosson, klimatpolitisk talesperson, Kristdemokraterna
Helena Gellerman, klimatpolitisk talesperson, Liberalerna
Jytte Guteland, EU-parlamentariker, Socialdemokraterna
Jens Holm, klimatpolitisk talesperson, Vänsterpartiet