Fraktkrisen slår även mot annonsbranschen

0
41

Leveransproblemen skapar även problem för annonsbranschen, skriver Financial Times. Bakgrunden är att företag trimmar ner sina satsningar på reklam eftersom då de är osäkra på att varorna de säljer ska nå fram. Normalt är det fjärde kvartalet en viktig period för annonsering inför julen, uppger Wells Fargos analytiker Steven Cahall. Men den här gången håller företagen igen, menar James Zahn, redaktör på branschtidningen Toy Insider. – Du kan inte marknadsföra en leksak som du inte faktiskt vet kommer att finnas i hyllan, säger han till FT. Stora annonsbolag gick i Q3 något bättre än förra året men flera företrädare för branschen uttrycker osäkerhet kring exempelvis leveranskedjor och deltautbrottet, enligt tidningen. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis hela hösten (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.