Yellen: Vi har inte tappat kontrollen på inflationen

0
58

USA:s inflation kommer att vara förhöjd under första halvan av 2022 innan den under slutet av året återgår till målet runt 2 procent. Det sa finansminister Janet Yellen till CNN:s ”State of the union” på söndagen, rapporterar Bloomberg. Den nuvarande situationen är en ”tillfällig” smärta och kommer att förbättras när problem som uppstått under pandemin med flaskhalsar och en tajt arbetsmarknad klingar av, bedömde Yellen. Hon fick också bemöta tidigare president Barack Obamas finansminister Larry Summers som i veckan sa att han oroas allt mer för den stigande inflationen, skriver The Hill. – Jag tror att han har fel. Jag tror inte att vi håller på att förlora kontrollen över inflationen, sa hon i programmet. Hon tillstod samtidigt att konsumentpriserna stigit mer än på länge i USA men upprepade att ”vi har inte förlorat kontrollen”. I kväll, söndag, sänder Omni Ekonomi ett nytt avsnitt av aktieprogrammet #Uppesittarkväll. Programmet är till för att peppa er tittare att spara en del av lönen och riktar sig både till dig som är inbiten börsnörd och dig som vill lära dig mer om aktier och sparande. #Uppesittarkväll sänds live klockan 20.00–22.00 via Omni Ekonomi, tv.omniekonomi.se eller i spelaren ovan.