Wat is een NanoCell-tv?

0
50
LG

De term “NanoCell TV” is een van de vele tv-marketingtermen die zijn ontworpen om tv's te laten opvallen in een drukke markt. Deze term is bedacht door LG, dus je vindt hem op sommige LG-tv's. Dit is wat het eigenlijk betekent.

Nanodeeltjes en gezuiverde kleuren

LG gebruikt NanoCell TV-branding om veel van zijn LED-tv's op de markt te brengen die de gelijknamige technologie van het bedrijf gebruiken. Het prijst NanoCell-tv's om bredere kijkhoeken en ongelooflijke kleurgetrouwheid te bieden. Deze tv's worden verkocht in zowel 4K- als 8K-resoluties en zitten onder OLED en QNED Mini LED-tv's in de portfolio van het bedrijf.

GERELATEERDWat is OLED?

Het bedrijf biedt niet te veel details over zijn NanoCell-technologie. Maar we weten wel dat het een laag nanodeeltjes gebruikt om de kleuruitvoer te zuiveren. Deze nanodeeltjes, die zich over het hele scherm verspreiden, absorberen specifieke golflengten van licht om doffe kleurtinten te verwijderen. Het resultaat is dat alleen de zuiverste kleuren op het scherm verschijnen, wat zorgt voor een meer levensecht en levendig beeld.

LG

Afgezien van de nanodeeltjeslaag, bevatten de LG NanoCell-tv's een In-Plane Switching (IPS) -scherm. U vindt voornamelijk een van de twee soorten panelen in moderne lcd-televisies – IPS en verticale uitlijning (VA). Beide hebben hun voor- en nadelen. Een IPS-paneel biedt bijvoorbeeld brede kijkhoeken, maar de oorspronkelijke contrastverhouding is laag, terwijl een VA-paneel een uitstekende oorspronkelijke contrastverhouding maar smalle kijkhoeken heeft.

GERELATEERDWat is OLED?

Terwijl de nanodeeltjeslaag de LG NanoCell-tv's helpt om nauwkeurige kleuren te produceren, garandeert het IPS-paneel uitstekende kijkhoeken. Deze twee dingen zijn zo ongeveer wat NanoCell-tv's anders maakt dan andere televisies op de markt.

Bovendien hebben IPS-panelen, zoals vermeld, een slechte contrastverhouding. Om dit tegen te gaan, gebruikt LG full-array local dimming (FALD) in sommige van zijn NanoCell TV-modellen om diepere zwartwaarden en een verbeterde contrastverhouding te bieden. FALD is echter beperkt tot de topmodellen. Andere NanoCell-tv's gebruiken ofwel een op software gebaseerde oplossing voor contrastverbetering, edge-lit lokaal dimmen of helemaal niet dimmen. Helaas is geen van deze oplossingen zo effectief als FALD.

GERELATEERD: 6 fouten die mensen maken bij het kopen van een tv

Exclusief voor LG-tv's

LG

Aangezien NanoCell de eigen technologie van LG is, worden NanoCell-tv's alleen door het bedrijf verkocht. LG zou de technologie in de toekomst in licentie kunnen geven aan andere tv-fabrikanten, maar daar hebben we vanaf 2021 nog geen indicatie van gezien.

GERELATEERDMotion Smoothing uitschakelen op een LG TV

In LG's tv-portfolio zijn NanoCell-tv's echter niet de enige televisies die de technologie gebruiken. De QNED Mini LED-tv's van het bedrijf maken ook gebruik van NanoCell-technologie. Dus als je de technologie leuk vindt, maar niet zeker bent van andere functies van NanoCell-tv's, kun je de QNED Mini LED-tv's bekijken, omdat ze ook quantum dot- en mini-LED-technologieën gebruiken om de kleuren en helderheid verder te verbeteren.

NanoCell-tv's versus QLED-tv's

QLED-tv's gebruiken, in tegenstelling tot NanoCell-tv's, een laag kwantumdots of nanokristallen om de kleuren en helderheid van het scherm te verbeteren. Als gevolg hiervan hebben QLED-tv's levendige en aanzienlijk verbeterde beelden in vergelijking met andere tv's. Hoewel de NanoCell-technologie verschilt van de kwantumdot, is het resultaat vergelijkbaar. Omdat de QLED-tv's echter meestal VA-panelen gebruiken, is de oorspronkelijke contrastverhouding van QLED-tv's over het algemeen beter dan die van NanoCell-tv's. Aan de andere kant profiteren NanoCell-tv's van de uitstekende kijkhoeken van IPS-panelen.

GERELATEERDOLED versus QLED en meer: ​​welke tv moet je kopen?

Dus als u overweegt tussen QLED- en NanoCell-tv's, moet u overwegen wat voor u belangrijker is, contrastverhouding of kijkhoeken, en vervolgens naar andere tv-functies kijken en een beslissing nemen.

p>

OLED-tv's versus NanoCell-tv's

OLED-tv's hebben een heel andere weergavepaneeltechnologie dan de NanoCell-tv's. Ze hebben geen achtergrondverlichting nodig en hebben zelfemitterende pixels. Als gevolg hiervan hebben ze echte zwarttinten en een bijna oneindige contrastverhouding. De perfecte zwartwaarden zorgen er ook voor dat andere kleuren op de OLED-tv's tevoorschijn komen. De OLED's hebben ook geen last van blooming en andere weergave-artefacten die lcd-tv's met led-achtergrondverlichting teisteren en hebben uitstekende kijkhoeken. Maar OLED-tv's zijn niet perfect.

GERELATEERDOLED Scherminbranding: hoe bezorgd moet u zijn?

Ze zijn aanzienlijk minder helder dan led-tv's, waardoor ze een slechte keuze zijn voor goed verlichte kamers. En ze zijn duur en kunnen inbranden op het scherm. Dat gezegd hebbende, de pluspunten van OLED-tv's wegen meestal op tegen hun minpunten, dus ze zijn over het algemeen beter dan NanoCell-tv's. Bekijk onze gids voor de beste tv's die je kunt kopen voor meer tips.

De beste TV's van 2021 voor games, films en meer Best TV Overall LG C1 Amazon

$ 1.471,99
 

Beste budget-tv Hisense U7G Amazon

$ 899,99
$ 1099,99 Bespaar 18%

Beste 8K-tv Samsung QN900A 8K Amazon

$3258,99
$4999.99 Bespaar 35%

Beste gaming-tv LG G1 Amazon

$1671,99
$1999,99 Bespaar 16%

Beste tv voor films Sony A90J Amazon < p class="product-price">$ 2778.00
 

Beste Roku TV TCL 6 -Series R635 Amazon

$695,00
$825,00 Bespaar 16%

Beste LED-TV Samsung QN90A Amazon

$1282.99
$1547.99 Bespaar 17%

LEES VOLGENDE

  • › Hoe u uw productweergavegeschiedenis op Amazon kunt bekijken
  • › Hoe in te checken op Facebook
  • › Hoe apps op iPhone en iPad te verwijderen
  • › De plank op een Chromebook aanpassen
  • › Iemand op Snapchat deblokkeren