SCUF Gaming is het nieuwste bedrijf dat uw creditcardnummer heeft gelekt

0
45
wk1003mike/Shutterstock.com

Het lijkt alsof er elke dag een hack of lek is waardoor persoonlijke gegevens worden gelekt. Soms is het gewoon een naam of telefoonnummer, maar bij de laatste hack met SCUF Gaming werden de creditcardgegevens van mensen gestolen.

GERELATEERDHoe u uw identiteit online kunt beschermen

Kortom, de website van SCUF werd aangevallen door een webskimmer, waardoor de kwaadwillende personen de persoonlijke informatie konden ophalen van mensen die creditcardaankopen deden via de online winkel van SCUF Gaming. Bedreigingsactoren hebben toegang tot een gecompromitteerde online winkel, waardoor ze informatie van klanten kunnen verzamelen en stelen.

Met deze aanval op 3 februari gebruikten hackers inloggegevens van een externe leverancier om ongeautoriseerde toegang te krijgen tot de backend van SCUF Gaming, waardoor het de skimmer kon plaatsen en de gewenste informatie kon krijgen. In dit geval creditcardnummers, naam van de kaarthouder, e-mailadres, factuuradres, vervaldatum en CVV.

GERELATEERDHoe u uw PayPal-rekening (en transactiegeschiedenis) kunt verwijderen

Op 18 februari werd SCUF door zijn betalingsverwerkers op de hoogte gebracht van ongebruikelijke activiteiten en de betalingsskimmer werd op 16 maart gevonden en verwijderd. Dat betekent dat alleen aankopen die tussen 3 februari en 16 maart zijn gedaan, gevaar lopen. Bovendien zei SCUF dat PayPal-transacties niet in gevaar zijn gebracht.

In totaal vertelde SCUF Gaming het kantoor van de procureur-generaal van Maine dat 32.645 personen waren getroffen, volgens BleepingComputer.

Advertentie
< p>SCUF is begonnen met het e-mailen van mensen van wie hun gegevens zijn aangetast door de aanval, dus u zou een e-mail moeten hebben ontvangen als u het slachtoffer was. Het bedrijf heeft in mei ook e-mails gestuurd om te waarschuwen voor een mogelijke aanval.

Zelfs als je niet binnen de bovengenoemde data een aankoop hebt gedaan, moet je voorzichtig zijn en de kaart die je hebt gebruikt in de gaten houden om er zeker van te zijn dat er zijn geen ongeautoriseerde transacties.

GERELATEERD: Hoe u identiteitsdieven kunt stoppen om rekeningen op uw naam te openen

LEES VOLGENDE

  • › Hoe u uw productweergavegeschiedenis op Amazon kunt bekijken
  • › Hoe in te checken op Facebook
  • › Hoe apps op iPhone en iPad te verwijderen
  • › De plank op een Chromebook aanpassen
  • › Iemand op Snapchat deblokkeren