SCUF Gaming är det senaste företaget att läcka ditt kreditkortsnummer

0
52
wk1003mike/Shutterstock.com figur>

Det verkar som att det varje dag finns några hack eller läckor som gör att personuppgifter läcker ut. Ibland är det bara ett namn eller telefonnummer, men i det senaste hacket som involverade SCUF Gaming stals människors kreditkortsinformation.

RELATERATHur du skyddar din identitet online

I grund och botten attackerades SCUF’s webbplats av en webbskimmer, som gjorde det möjligt för de illvilliga individerna att hämta personlig information från personer som gjorde kreditkortsköp genom SCUF Gaming’s onlinebutik. Hotaktörer får tillgång till en komprometterad onlinebutik, som gör att de kan skörda och stjäla information från kunder.

Med denna attack den 3 februari använde hackare inloggningsuppgifter som tillhörde en tredjepartsleverantör för att få obehörig åtkomst till SCUF Gamings backend, vilket gjorde det möjligt för den att placera skummaren och få den information den ville ha. I detta fall inkluderade kreditkortsnummer, kortinnehavares namn, e -postadress, faktureringsadress, utgångsdatum och CVV.

RELATED Så här tar du bort ditt PayPal -konto (och transaktionshistorik)

Den 18 februari uppmärksammades SCUF av dess betalningsbehandlare om ovanlig aktivitet, och betalningsskimmern hittades och togs bort den 16 mars. Det betyder att endast köp gjorda mellan 3 februari och 16 mars är i riskzonen. Dessutom sa SCUF att PayPal-transaktioner inte äventyrades.

Totalt sa SCUF Gaming till Office of Maine Attorney General att 32 645 individer påverkades, enligt BleepingComputer.

Annons
< p>SCUF har börjat skicka e-post till personer som fått sin data äventyrad av attacken, så du borde ha fått ett mejl om du var ett offer. Företaget skickade också e-postmeddelanden i maj och varnade för en möjlig attack.

Även om du inte gjorde ett köp inom de datum som nämns ovan, bör du vara försiktig och övervaka kortet du använde för att säkerställa att det finns är inga obehöriga transaktioner.

RELATERAT: Hur man hindrar identitetstjuvar från att öppna konton i ditt namn

LÄS NÄSTA

  • › Så här ser du din produktvisningshistorik på Amazon
  • › Så här checkar du in på Facebook
  • › Så här tar du bort appar på iPhone och iPad
  • › Så här anpassar du hyllan på en Chromebook
  • › Så här blockerar du någon på Snapchat