SC rues forsinker fyllingen av ledige stillinger i forbrukerorganer

0
48

Høyesterett sa at i en slik sak kan testidentifikasjonsparade (prosess for å identifisere siktede) identifisere siktede av vitnet (fil)

THE SUPREME Retten uttrykte fredag ​​angst over forsinkelsen i besettelsen av ledige stillinger i forbrukerorganer på distrikts- og statlig nivå og sa at det ikke er en lykkelig situasjon at rettsvesenet blir bedt om å se på saken.

“Hvis regjeringen ikke vil at domstolene skal avskaffe loven. Vi utvider våre jurisdiksjoner for å se at de ledige stillingene blir besatt. Det er beklagelig at rettsvesenet blir bedt om å se nærmere på dette spørsmålet … Dette er ikke en veldig lykkelig situasjon, sier en benk for dommerne SK Kaul og MM Sundresh.

Retten hørte en suo motu sak om forsinkelsen i utnevnelsen av president og medlemmer av Districts Consumer Disputes Forum for oppreisning og statlige forbrukerreformasjonskommisjoner og deres mangel på tilstrekkelig infrastruktur.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png < p>11. august hadde retten pålagt at de ledige stillingene skulle besettes om åtte uker’ tid. På fredag ​​fremførte senioradvokat Gopal Sankaranarayanan at senteret hadde brakt inn loven om tribunalsreformer med bestemmelser som ligner på de som ble slått ned av toppretten i en tidligere dom i Madras Bar Association-saken.

SC hadde i en 2: 1 -dom i denne saken nedlagt visse bestemmelser i Tribunals Reform (Rationalisering og vilkår for bruk), 2021, som foreskrev 50 år som minimumsalder for utnevnelse som leder eller medlemmer og fastsatte fire år som sin funksjonstid, med henvisning til behovet for å sikre upartiskhet og uavhengighet til rettsvesenet.

Les også |UPSC-kandidater har ingen rett til å velge kadre: Høyesterett

Etter dette brakte regjeringen inn Tribunal Reforms Act.< /p>

Sankaranarayanan påpekte også at Nagpur-benken til Bombay High Court i en nylig kjennelse hadde opphevet noen av bestemmelsene i forbrukerbeskyttelsesreglene, 2020, angående utnevnelse av president og medlemmer til stat og Distriktets forbrukerorganer.

Ytterligere advokat, general Aman Lekhi, sto for senteret og hevdet at loven om reform av tribunaler ikke var i strid, men i samsvar med SC -dommen i Madras advokatforeningssak.

Men benken svarte at “det ser ut til at benken sier noe og at du gjør noe annet, og en slags embargo blir opprettet og innbyggerne lider. Dette er steder for rettsmidler som forbrukerfora og dagliglivet påvirkes.”

SC gjentok at tidslinjene fastsatt i sin bestilling fra 11. august bør overholdes og utnevnelsesprosessen bør ikke påvirkes av dommen i Bombay High Court.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd