Så här tar du bort en textruta i Google Presentationer

0
43

När du gör några sista justeringar av din Google Slides-presentation , kan du hitta en textruta eller två som känns som att de inte hör hemma. Lyckligtvis finns det ett väldigt enkelt sätt att bli av med dem.

Innehållsförteckning

    < li> Ta bort en textruta i Google Presentationer
  • Ångra snabbt borttagning av textruta

Ta bort en textruta i Googles presentationer

Gå först vidare och öppna Google Slides-presentationen och navigera till bilden som innehåller textrutan du vill ta bort. Markera textrutan genom att klicka på den med musen. Om du vill markera flera textrutor samtidigt håller du ned Ctrl-tangenten (Kommando på Mac) medan du klickar på textrutorna. Textrutans utsida blir blå när den väljs.

När du har valt det, tryck helt enkelt på backstegstangenten (eller Delete på Mac) för att ta bort textrutan. Eller högerklicka på den markerade textrutan och klicka sedan på “ Ta bort ” i snabbmenyn.

Du kan också klicka på “Redigera” från menyraden och välj sedan “Ta bort” från rullgardinsmenyn.

Oavsett vilken metod du väljer kommer textrutan att tas bort. Upprepa detta så många gånger som behövs.

RELATERAT: Så här lägger du till alternativ text till ett objekt i Google Presentationer

Ångra raderingen av textrutan snabbt

Om du har flera textrutor som du behöver ta bort från presentationen kan du av misstag radera fel. Den goda nyheten är att du inte behöver göra om allt som fanns i textrutan—du kan bara ångra borttagningen.

Annons

Om du vill ångra borttagningen av textrutan trycker du bara på Ctrl+Z (Command+Z på Mac). Du kan också klicka på “Redigera” från menyraden och välj sedan “Ångra” högst upp i rullgardinsmenyn.

Detta ångrar det föregående kommandot, så om du tog bort textrutan för 20 steg sedan, #8217;d måste använda den här genvägen 20 gånger. Om du av misstag tar bort en textruta som du behöver är det viktigt att du tar tillbaka den innan du fortsätter med andra uppgifter.

Så det är allt som finns att ta bort (och ta tillbaka) ) textrutor. Du kommer att finna att du använder den här funktionen ganska ofta när du fortsätter att använda Google Presentationer. Att piffa upp din presentation är nyckeln till att göra den framgångsrik, så känn dig inte dålig när du blir av med dessa onödiga distraktioner.

RELATERAT: Nybörjarguiden till Google Bilder

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Så här ser du din produktvisningshistorik på Amazon
  • › Så här checkar du in på Facebook
  • › Så här tar du bort appar på iPhone och iPad
  • › Så här anpassar du hyllan på en Chromebook
  • › Så här blockerar du någon på Snapchat