Ingen VIP-kultur i vaccinationskampanjen, säger premiärminister Modi i ett tilltal till nationen, ber medborgarna att förbli vaksamma

0
53

Premiärminister Narendra Modi besöker vaccinationscentret på Ram Manohar Lohia-sjukhuset i New Delhi, torsdagen den 21 oktober 2021. (PTI-foto)

Vi ser att Indien har uppnått ett ” svårt men extraordinärt” mål på 100 miljoner Covid-vaccindoser, varnade premiärminister Narendra Modi på fredagen människor att vara vaksamma och inte bli slarviga, och uppmanade dem att fortsätta bära masker och sa att vapen inte kastas medan striden pågår.< /p>

I ett tilltal till nationen sa premiärministern: “Igår, den 21 oktober, har Indien uppnått det svåra men extraordinära målet på 1 miljard – 100 crore – vaccindoser. Bakom denna prestation ligger kraften (kartavyashakti) hos 130 miljoner landsmän; så denna framgång är framgången för Indien, framgången för varje landsman.”

Premiärminister Narendra Modi skriver |Indiens milstolpe på 100 crore jabs visar kraften i kollektiv ansträngning

“När den största pandemin på 100 år kom började frågor att dyka upp om Indien. Kommer Indien att kunna bekämpa denna globala pandemi? Varifrån ska Indien få pengarna för att köpa så många vacciner från andra länder? När kommer Indien att få vaccinet? Kommer folket i Indien att få vaccinet eller inte? Kommer Indien att kunna vaccinera tillräckligt många för att stoppa pandemin från att spridas? Det fanns olika frågor, men i dag svarar vaccindoserna på 100 crore på varje fråga, säger premiärministern.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Modi beskrev uppnåendet av vaccindoser på 100 miljoner kronor som ett nytt kapitel i Indiens historia, och sa: “Landet startade kampanjen med ‘Gratis vaccin, vaccin för alla’, genom att ta alla med… Det fanns bara en mantra att om sjukdomen inte diskriminerar, kan det inte finnas någon diskriminering i vaccinationen. Därför säkerställdes det att VIP-kulturen inte dominerade vaccinationskampanjen.”

Indiens utvecklingsprogram är ett exempel på Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas och Sabka Prayas, Det sade premiärminister.

Modi grävde också på kritiker som sa att när landet tände lampor och klappade (taali-thaali) undrade vissa om sjukdomen skulle ta slut.

Toppcitat från PM adress |'Kan inte svika under Diwali, masker borde vara en del av livet'

Med tanke på att det råder optimism om den indiska ekonomin, vädjade premiärministern till folk att köpa “Made in India”-produkter under Diwali-festivalen.

Narendra Modi talade till nationen i fredags.

Han uppmanade också folk att vara uppmärksamma och fortsätta att bära masker eftersom virushotet ännu inte är över. “Desh bad lakshya tay karana aur unhen haasil karana jaanta hai. Lekin, iske liye hamein satat saavadhaan rehne ki jaroorat hai. Hamein laaparvaah nahin hona hai (Landet vet hur man sätter upp stora mål och uppnår dem. Men för detta måste vi ständigt vara försiktiga. Vi får inte slarva)”, sa han.

“Kavach kitna hee uttam ho, kavach kitna hee aadhunik ho, kavach se suraksha ki poori garanti ho, to bhee, jab tak yuddh chal raha hai, hathiyaar nahin daale jaate. Mera aagrah hai, ki hamein apane tyohaaron ko poori satarkata ke saath hee manaana hai (Oavsett hur bra omslaget är, oavsett hur modern rustningen är, även om rustning är en fullständig garanti för skydd, kastas inte vapen medan striden är på. Jag ber att vi firar våra festivaler med största omsorg), tillade han.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna från Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.