India, Kina vil spille kritiske roller for å bestemme bane for temperaturstigning: amerikanske intelbyråer

0
57

De fleste land vil stå overfor vanskelige økonomiske valg og vil sannsynligvis stole på teknologiske gjennombrudd for raskt å redusere sine nettoutslipp senere. (Representativt bilde)

Forut for FNs klimakonferanse i Glasgow, har en vurdering fra amerikanske etterretningsbyråer sagt at India og Kina vil spille en avgjørende rolle i å bestemme banen for temperaturøkning.

America’s National Intelligence Council bemerket i sin siste nasjonale etterretningsestimatrapport på torsdag at geopolitiske spenninger sannsynligvis vil vokse etter hvert som land i økende grad krangler om hvordan de skal akselerere reduksjonene i netto klimagassutslipp som er nødvendige for å oppfylle målene i Paris-klimaavtalen. .

Debatten vil fokusere på hvem som har mer ansvar for å handle og betale, og hvor raskt, og land vil konkurrere om å kontrollere ressursene og dominere nye teknologier som kreves for overgangen til ren energi.

https: //images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

De fleste land vil stå overfor vanskelige økonomiske valg og vil sannsynligvis stole på teknologiske gjennombrudd for raskt å redusere nettoutslippene senere.

“Kina og India vil spille kritiske roller i å bestemme banen for temperaturøkning,” sa rapporten utgitt av National Intelligence Council i forkant av FNs 26. FNs klimakonferanse for partene (COP26) i Glasgow.

Rapporten sa at Kina og India er de første og fjerde største emittere henholdsvis, og begge øker sine totale utslipp per innbygger, mens USA og EU, som det nest største og tredje største, synker.

“Både Kina og India inkorporerer flere fornybare og lavkarbonenergikilder, men flere faktorer vil begrense deres fortrengning av kull.

“De trenger å modernisere nettene sine, har sunket kostnader som gjør det relativt billigere å bruke kull sammenlignet med andre energikilder, ønsker å minimere avhengigheten av drivstoffimport av nasjonale sikkerhetsgrunner og prøver å blidgjøre innenlandske valgkretser som er avhengige av kullindustrien for jobber,” sa rapporten.

Kina står for rundt 30 prosent av de globale utslippene og har lovet å nå toppen før 2030, men beskjedne utslippsreduksjonsmål i sin 14. femårsplan (2021-2025) i 2021 satte spørsmålstegn ved dette.

&# 8220;Kina har ikke offentlig formulert detaljerte planer for å oppfylle sitt 2060-net-null-utslippsmål; for å gjøre det, vurderer vi at Beijing vil måtte følge opp president Xi Jinpings løfte på det amerikanske klimatoppmøtet i april om å fase ut kullforbruket.

“India vil nesten helt sikkert øke sine utslipp etter hvert som det utvikler seg økonomisk. Indiske tjenestemenn har ikke forpliktet seg til en måldato på netto null og har i stedet oppfordret land med større økonomier til å redusere utslippene,” rapporten sa.

Rådet vurderte at spenning over grensen sannsynligvis vil øke over felles overflate og grunnvannsbasseng ettersom økt værvariabilitet forverrer eksisterende eller utløser ny vannusikkerhet i mange deler av verden.

Klimaendringers effekter på lokalt og regionalt vær, inkludert tap av isbreer og hyppigere og ekstreme tørker og flom, vil gjøre vannforvaltning, ressursallokering og tjenesteyting mer kompleks og vanskelig, og sannsynligvis mer omstridt.

& #8220;Selv om vitenskapelige prognoser ikke er presise nok til å finne sannsynlige flammepunkter, vurderer vi at flere områder har høy risiko,” sa det.

“Pakistan er avhengig av nedstrøms overflatevann fra sterkt isbrematede elver med opprinnelse i India for mye av vanningen, og krever hyppige data fra India om elveutslipp for å gi avansert advarsel for å evakuere landsbyer og forberede seg på flom,&#8221 ; sa rapporten.

Mekong-bassenget er allerede et område med økende uenighet om dambygging, hovedsakelig av Kina, som truer den jevne vannstrømmen til jordbruk og fiske som andre land er avhengige av, spesielt Kambodsja. og Vietnam, sa det.

Ifølge rapporten har det amerikanske etterretningsmiljøet identifisert 11 land og to regioner som gir stor bekymring fra trusselen om klimaendringer.

Disse bekymringslandene er svært sårbare for de fysiske effektene og mangler evne til å tilpasse seg, noe som tyder på at å bygge motstandskraft mot klimaendringer i disse landene vil være spesielt nyttig for å redusere fremtidige risikoer for amerikanske interesser.

“Fem av de 11 landene er i Sør- og Øst-Asia — Afghanistan, Burma (Myanmar), India, Pakistan og Nord-Korea; fire land er i Mellom -Amerika og Karibia — Guatemala, Haiti, Honduras og Nicaragua; Colombia og Irak avrunder listen,” la det til.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.