India holder fast ved sitt standpunkt på COP26: Forurensere bør betale

0
46

Statsminister Narendra Modi vil delta på FNs klimatoppmøte i Glasgow. (Arkiv)

India vil fullføre sitt standpunkt om ulike spørsmål knyttet til COP26 -konferansen som finner sted i Glasgow neste måned, på neste kabinettmøte 27. oktober, er det kjent.

India ’ Hovedpåstanden på toppmøtet vil fortsette å dreie seg om overføring av teknologi og klimafinansiering fra utviklet til utviklingsland, ifølge kilder i departementet for miljø, skog og klimaendringer.

Blant nøkkelspørsmål på toppmøtet vil være rettferdig klimaandel, klimaambisjoner, klimafinansiering, tap og skadevirkning og karbonmarkeder.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Ifølge tjenestemenn i departementet vil Indias standpunkt til tap og skade på grunn av klimaendringer være at utviklede land har et større bidrag til miljøskader og påfølgende katastrofer som har funnet sted i utviklingsland, spesielt øya- nasjoner.

Les også |Hva står på spill på COP26?

“Det er ingen tvil om temperaturøkning, at det har vært en økning i ekstreme værhendelser, og at utviklingsland merker det mest,” sa en høytstående tjenestemann i miljødepartementet. “Vi tror på prinsippet om at forurensere betaler, og det vil være vårt standpunkt på COP26 – at utviklede land, som historisk har bidratt til de fleste utslippene som har ført til temperaturøkningen og klimaendringene, tar ansvaret for å hjelpe utviklingslandene økonomisk ved å sette på plass en kompensasjonsmekanisme.”

The offisiell sa at India vil søke en forpliktelse for mer enn $100 milliarder årlig klimafinansieringsforpliktelse fra utviklede land.

“ Hvis de utviklede landene legger press på utviklingslandene for å øke NDC [Nationally Determined Contributions] -ambisjonen eller nå Net Zero -målene, må de først vise oss målene de allerede har oppnådd. For det andre må de utbetale den årlige forpliktelsen på 100 milliarder dollar de hadde gjort til utviklingsland, som ikke har blitt betalt,” sa tjenestemannen. Utviklingslandene gjør allerede det de kan gjøre for å nå klimamålene uten klimafinansiering. Hvis utviklede land forventer mer, må de skaffe midler til det,” sa tjenestemannen.

Den indiske delegasjonen på 15 medlemmer vil bestå av et interministerielt team med tjenestemenn fra departementene for ny og fornybar energi, kraft, geovitenskap, landbruk og finans.

Teamet vil bli ledet av forhandlingssjef og tilleggssekretær. (klimaendringer), i miljødepartementet Richa Sharma. Miljøministrene Bhupender Yadav og Ashwini Choubey og sekretær RP Gupta vil også delta på toppmøtet.

Forklart: Det store utslippsgapet

Indias årlige karbonutslipp per innbygger er 1,96 tonn per person, mot Kinas 8,4 tonn per person. Andre store utslippskilder inkluderer USA (18,6 tonn per person) og EU (7,16 tonn per person). Verdensgjennomsnittet
er 6,64 tonn per person.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd