Google och Roku slåss om YouTube, och ett läckt e-postmeddelande antyder varför

0
41
rawf8/shutterstock.com figur>

Kampen mellan Google och Roku om YouTube gick från dåligt till värre den här veckan när vi fick veta att YouTube -appen skulle tas bort från Roku -enheter i december. Nu, för att göra saker ännu mer komplicerade, kan ett läckt e-postmeddelande förklara varför kontraktsförhandlingarna står stilla.

För de som inte är medvetna, tidigare i år, blev Googles YouTube TV -streamingtjänst avskuren från Roku -plattformen över denna situation, och här är vi över sex månader senare utan upplösning.

Roku hävdar att Google vill ha ett specialavtal som inkluderar ändring av sökresultat till förmån för YouTube och tillgång till användardata. Google förnekade dock kontinuerligt dessa påståenden och sa att de bara vill förnya det befintliga kontraktet som har funnits i flera år.

Det är här det börjar bli rörigt. En uppsättning läckta e-postmeddelanden som rapporterats av CNBC idag hävdar att Google bad om särskilda privilegier för YouTube, vilket potentiellt visar att Roku är den som är ärlig här. Rapporten ger ett e-postmeddelande från en Google-chef till Roku där han ber om en “dedikerad hylla för YouTube-sökresultat är ett måste.” Det e-postmeddelandet är dock från 2019, innan striderna började, och saker och ting kunde ha förändrats mellan nu och då.

Ett nyligen uttalande från Google säger, “vi har aldrig gjort några begäranden om åtkomst till användare data eller stör sökresultaten. Detta påstående är grundlöst och falskt.”

Vi är inte säkra på vad vi ska tro just nu, men saker och ting börjar bli bättre rörig. Detta ger alla lite insiderinformation, och vi låter dig komma med dina öppna antaganden om situationen. Det finns en möjlighet att de nuvarande förhandlingarna inte har YouTubes “hylla” inkluderat, men vad vi ser var det en begäran någon gång i det förflutna.

Oavsett vilket så blir situationen mellan Google och Roku inte bättre, och om sådana här läckor fortsätter , det kan börja gå över styr. Vid det här laget är det säkert att säga att YouTube-appen kommer att tas bort från alla nya Roku-enheter efter deadline den 9 december om inte något ändras. Och från ljuden av saker skulle jag inte hålla andan.

Som en påminnelse bör YouTube TV och YouTube -appar finnas kvar på enheter för befintliga kunder, och bara nya användare efter den 9 december kommer förlora åtkomst.

via 9to5Google