Google Assistent zou zich moeten schamen voor zijn Smart Home-routines

0
48

Jarenlang heb ik gezegd dat automatisering de sleutel is tot succes slimme huizen. Spraakbediening is leuk, maar een systeem dat inspeelt op je behoeften is beter. Ondanks dat ik de voorkeur geef aan Google smart home-apparaten, kan ik er niet helemaal naar overschakelen. Waarom? Omdat Google Assistent-routines prullenbak zijn. Google zou zich moeten schamen.

Automatisering komt in verschillende vormen voor in de smart home-wereld. Traditioneel wil je voor geweldige automatisering een slimme thuishub zoals Hubitat of Home Assistant. En hoewel het waar is, overtreffen de automatiseringsmogelijkheden van Hubitat veruit Google of Alexa; de waarheid is dat de meeste gemiddelde mensen geen traditionele smart home hub meer nodig hebben.

Zowel Alexa als Google kunnen dienen als de “moderne hub” en koppel slimme apparaten voor thuisgebruik aan elkaar. In de afgelopen jaren heb ik een trend opgemerkt in de richting van Wi-Fi-aangedreven smart home-apparaten en weg van ZigBee en Z-Wave (Philips Hue is de belangrijkste holdout). Die wending maakt het idee om te vertrouwen op traditionele smart home-hubs in de eerste plaats moeilijker.

Zowel Alexa als Google bieden slimme domotica via routines-commando's die op zichzelf draaien op basis van een trigger die je Kiezen. Het hoeft geen stem te zijn; het kan worden geregeld door schema's zoals bij zonsondergang of zonsopgang—of meer.

Inhoudsopgave

Wat routines kunnen doen
Behalve dat Google het meeste niet kan
Waarom niet Google het probleem oplossen?

Wat routines kunnen doen

Shade Shop

Dus waarom is automatisering essentieel, en wat kunnen routines eigenlijk doen? Als je nu een slim huis hebt, bedenk dan hoe je er voornamelijk mee omgaat. De kans is groot dat het waarschijnlijk met de stem of via een app is. Als je een lamp moet aandoen, vraag je het aan een slimme speaker of pak je je telefoon. Sommigen zouden beweren dat dat niet veel handiger is dan de lichtschakelaar omdraaien.

Hetzelfde geldt voor slimme stekkers, jaloezieën, sloten en meer. Realistisch gezien, met alleen spraak- of app-bediening, is het gemaksniveau niet veel beter dan de ouderwetse manier om dingen te doen. Automatiseringen daarentegen veranderen het spel. In plaats van dat je huis reageert op je commando's, kan het anticiperen op je behoeften.

In mijn huis heb ik geplande automatiseringen die elke dag worden geactiveerd. 's Ochtends gaat het stopcontact van mijn koffiezetapparaat aan en gaan de jaloezieën in onze twee thuiskantoren omhoog om licht binnen te laten. Als de avond nadert, gaan de jaloezieën automatisch omlaag en sluiten de deuren zichzelf. En de koffie-outlet die 's ochtends aanging? Die viel uit voor de lunch.

Ik heb minstens twee dozijn routines met verschillende triggers.

Over de deuren gesproken, we vergeten ze soms op slot te doen als we van huis gaan. Dus vier minuten nadat we een deur hebben ontgrendeld, vergrendelt hij zichzelf en vergeet hij niet meer. Maar we hebben niet alleen automatiseringen op schema. Als de zon ondergaat, gaan de lichten in de eetkamer, keuken en elders automatisch aan als we een kamer binnenkomen. Als we weggaan, gaan ze weer uit. Mijn familie hoeft het niet te vragen; het gebeurt gewoon op basis van onze aanwezigheid.

Dat is te danken aan bewegingssensoren in elke kamer en een routine die werkt op basis van logica. Als de sensor beweging detecteert, activeert hij een routine die de lichten in die kamer aandoet. Wanneer de sensor geen beweging meer ziet, activeert deze een tweede routine om de lichten weer uit te doen. Andere routines doen zich voor wanneer ik het huis verlaat, of wanneer ik terugkom dankzij een locatietrigger.

Wanneer iemand onze mailbox opent, activeert een sensor net binnenin nog een andere routine om thuis aan te kondigen dat "de post is hier". Bij mij thuis worden routines geactiveerd vanwege schema's, spraakopdrachten, functies van smart-apparaten, camerameldingen en meer. We gebruiken nog steeds spraakopdrachten, maar vaak is dat niet nodig omdat mijn slimme huis al deed wat ik nodig had voordat ik het vroeg.

Maar dat is niet dankzij Google.

Behalve dat Google het meeste daarvan niet kan

Alexa's Triggers aan de linkerkant, Google's Starters aan de rechterkant.

Wanneer ik de meeste mensen zou adviseren om voor de eerste keer slimme huizen te verkennen, zeg ik dat ze een ecosysteem moeten kiezen en zich eraan moeten houden. Kies Alexa of Google Assistent; de meeste mensen hebben beide niet nodig. Ik geef de voorkeur aan Google Assistent voor spraakopdrachten en Nest Hub-schermen vanwege hun fantastische fotomogelijkheden. Desondanks breek ik mijn eigen advies en heb ik slimme Alexa- en Echo-luidsprekers in mijn huis.

Dat komt deels door mijn werk: ik schrijf over slimme huizen, dus ik heb een weinig van alles bij de hand is nuttig. Maar het andere deel is dat, hoewel ik de voorkeur geef aan de slimme apparaten voor thuisgebruik van Google, de routines verbazingwekkend afschuwelijk zijn. Ik houd Alexa in de buurt voor de routines.

Het probleem is dat Google routines niet op dezelfde manier benadert als Amazon dat doet met Alexa. Op Alexa worden routines behandeld als een totale slimme thuisoplossing. Maar op Google Assistent lijken routines meer op een “vervanging van spraakopdrachten.” U kunt bijvoorbeeld routines maken die verschillende functies activeren met een enkele spraakopdracht. Dat kan handig zijn als je met een simpele “welterusten” commando.

Maar buiten dat, uw “starter” (Google's equivalent aan Alexa's 'trigger') keuzes zijn beperkt. U kunt spraakopdrachten, tijd, zonsopgang/zonsondergang en "een alarm afwijzen" kiezen." Dat is het. Vergelijk dat met Alexa, waar je spraakopdrachten, planning, smart home-apparaten, locatie, alarmen, echoknop, geluidsdetectie en bewaking kunt selecteren. Al die extra keuzes lopen snel op.

Op Alexa kan ik routines maken die worden geactiveerd door de slimme sensoren in mijn huis. Verwarrend genoeg worden diezelfde sensoren weergegeven in de Google Home-app, maar ik kan er geen routines voor maken of in de Google Assistent-app. Als ik volledig zou worden geconverteerd naar een door Google aangedreven smart home, zouden mijn slimme lampen niet langer aan en uit gaan als ik door mijn huis loop. Mijn mailbox vertelt me ​​niet meer wanneer de post binnenkomt. Mijn slimme sloten zouden zichzelf niet eens meer vergrendelen, tenzij ik een andere app zou gebruiken.

Waarom lost Google het probleem niet op Probleem?

Google

Als Google het echt zou willen, zou het zijn routines gemakkelijk krachtiger kunnen maken. Dit is een bedrijf dat toonaangevend is op het gebied van stemassistent-mogelijkheden. Hetzelfde bedrijf dat foto-opslag op zijn kop zette en een nieuwe A.I. dat maakt zijn slimme schermen de beste slimme schermen. Google ontwierp camerasoftware die het begin was van een nieuwe revolutie in nachtfoto's. En tegelijkertijd creëerde Google een systeem dat de telefoonmogelijkheden van Pixel superkrachten gaf. Het is geen onbekende voor geavanceerde concepten in A.I., smart home of geavanceerde codeerconcepten.

Maar terwijl Amazon voortdurend zijn routine-opties toevoegt, zoals een recente nieuwe functie die routines activeert door het geluid van een blaffende hond of een huilende baby, terwijl Google af en toe nieuwe functies toevoegt. Google heeft pas onlangs basisplannings- en vertragingsopties toegevoegd, dingen die Amazon jaren geleden aan Alexa heeft toegevoegd. Alexa zal zelfs handelen op “ingevingen” en schakel lichten of andere apparaten uit wanneer het systeem merkt dat u per ongeluk dingen 's nachts aan hebt laten staan ​​of wanneer u niet thuis bent. Google heeft zoiets niet.

Ter vergelijking: de routines en automatiseringen van Google zijn een grap. En het is frustrerend omdat ik dan twee smart home-systemen in mijn huis heb: een voor spraakopdrachten en de andere voor automatisering. In slimme huizen is dat het tegenovergestelde van wat je wilt. En Google praat, door zijn drive met het Matter smart home-initiatief, een groot spel over een universeel systeem waar het niet “uit” welke apparaten je hebt gewonnen.

Totdat de slimme thuisroutines van Google tenminste de vooruitgang van Amazon hebben ingehaald, is het moeilijk om daar de waarheid in te zien. Als je nu de beste slimme spraakopdrachten voor thuis en de best toegankelijke automatiseringen wilt, dan heb je een huis vol slimme Google-luidsprekers en -schermen en één Amazon Echo nodig. De Echo zorgt voor de routines en de hardware van Google doet de rest.

Maar dat is niet de droom van het slimme huis. Niemand wil twee systemen onderhouden en heen en weer springen tussen apps. En eerlijk gezegd, dat is de schuld van Google. Het is een ongedwongen fout die voorkomt dat Google echt domineert op het gebied van smart home. En we zijn er slechter aan toe. Google zou zich moeten schamen. En de eerste stap is het probleem toegeven. Google-routines zijn inferieur in vergelijking met de concurrentie. De tweede stap? Maak het. Vroeg of laat.