Varför proffs faktiskt vill ha en 2021 MacBook Pro

0
41
Apple

Apple Silicon MacBook Pro-uppdateringen har anlänt, och den har gett många människor anledning att fira. De nya bärbara datorerna är inte bara otroligt kraftfulla, utan revisionen pekar på en ny riktning för professionella MacBooks hos Apple.

Apple lyssnade äntligen

< p>Om det finns ett fast beslut från 2021 års MacBook Pro-uppdatering så är det att Apple äntligen tar till sig många av den kritik som företaget har fått under de senaste fem eller så åren. Detta är inte bara bra för MacBook Pro-användare, utan för alla som är nedsänkta i Apples ekosystem i allmänhet.

Få företag kan komma undan med att vara hausse som Apple kan. De var den första stora leverantören som lämnade CD-enheten, iPhone har aldrig haft ett löstagbart batteri eller lagringsalternativ, och “modet” företaget som visas genom att ta bort iPhones hörlursuttag hånas fortfarande av många.

Apple

Men 2021 års MacBook Pro-uppdatering visar att företaget kan gå tillbaka en del av sina mer kontroversiella designuttalanden. Apple har lagt till funktioner som de tog bort för flera år sedan och trampade tillbaka på sin vision om hur dess produkter ska användas.

Det känns som att företaget nu lyssnar på användarna och tar till sig hur kunderna vill använda sina produkter. Och det är inte ens som om detta är en påtvingad hand, eftersom framstegen som gjorts med 2020’s M1-chip har satt företaget i en mycket stark position när det kommer till råa prestanda.

Annons< br>

Det betyder inte att allt är skumt. MacBook Air har fortfarande för få portar och Apple struntade i att lägga till en USB-C-port till 2021’s iPhone 13. Det är innan du ens tänker på hur dåligt Apple-produkter rankas när det gäller reparerbarhet. Det är dock fortfarande ett självsäkert steg i rätt riktning.

Branschledande kraft och prestanda-till-watt

M1 är ett odjur av ett chip som till och med imponerar när du kör 64-bitars x86-appar i kompatibilitetsläge. Programvara som har optimerats för Apples ARM-baserade arkitektur presterar inte bara bättre än dess Intel-baserade motsvarigheter, utan den gör det också så långt mer effektivt.

RELATERATVad är skillnaden mellan Apples M1, M1 Pro och M1 Max?

M1 Max bygger på denna styrka och laddar 14-tums och 16-tums MacBook Pro-modellerna med upp till 10 CPU-kärnor, 32 GPU-kärnor, 64 GB enhetligt minne och en minnesbandbredd på upp till 400 GB/sek.

Om du inte behöver så mycket kraft kan du nöja dig med 16 GPU-kärnor, 32 GB RAM och en minnesbandbredd på 200 GB/sek med den något mindre presterande M1 Pro &# 8220;binned” chip.

Apple

16-tums modellerna levererar denna prestanda med upp till 21 timmars batteritid ( ned till 17 timmar på 14-tumsversionen). Apple hävdar att det nästan kan fördubbla effektiviteten per watt jämfört med ett jämförbart 8-kärnigt laptopchip. Även om dessa siffror ska tas med en nypa salt med tanke på källan, talar M1-chippens verkliga prestanda för sig själv.

RELATERATM1 Pro eller M1 Max MacBook: Vilken ska du köpa?

Och medan vi pratar om kraft, har SSD-läshastigheten höjts till 7,4 GB/sekund, vilket blåser även Sonys branschledande PlayStation 5-läshastighet (5,5 GB/sek.) vattnet.

Annons

Slutligen, om du gillar att hålla dig bakom en vägg av skärmar kommer du att bli glad att höra att M1 Max stöder upp till fyra externa skärmar, tre med 6K-upplösning och en med 4K (med bara två 6K-skärmar som stöds på M1 Pro).

Kraftfullaste MacBook

16-tums MacBook Pro (M1 Pro, 2021)

Tillgänglig med en 14-tums eller 16-tumsskärm, Apples 2021 MacBook Pro med M1 Pro eller M1 Max-hårdvara är de snabbaste Mac-datorerna du kan köpa.

Amazon

$ 2449,99

MagSafe är tillbaka, baby

Apples beslut att ersätta MagSafe med USB-C-laddning i fjärde generationens MacBook Pro 2016 var förbryllande för många. Men det beslutet har ändrats med femte generationens M1 Pro och M1 Max-modeller. MagSafe 3 är den senaste versionen av den magnetiska laddaren som kan spåras tillbaka till den första generationens MacBook Pro som släpptes 2006.

MagSafe fick mycket beröm när den sågs för första gången för alla dessa år sedan för sin möjlighet att spara din bärbara dator eller laddare om du skulle råka haka i sladden. Istället för att den bärbara datorn flyger från bordet (eller laddaren går sönder) kommer sladden lätt bort från porten tack vare dess magnetiska design.

Apple

En annan användbar funktion hos MagSafe är en laddningsindikator, som ger dig en överblick över vilket tillstånd din bärbara dator är i. Grönt betyder att den är påslagen och fulladdad, medan gul betyder att den är har fortfarande en bit kvar. USB-C-laddningslösningen som ersatte den 2016 hade ingen sådan indikator.

Inte bara är MagSafe tillbaka: det är nu bättre än någonsin. Den nya laddaren har en flätad sladd som den som finns på M1 iMac-versionen, plus 96w-versionen som ingår i alla utom basmodellen 14-tums MacBook Pro låter dig ladda ditt batteri till 50 % på bara 30 minuter.

Bye Bye Touch Bar

Ett annat kontroversiellt beslut Apple tog under MacBook Pro-översynen 2016 var tillägget av Touch Bar i alla utom 13-tums basmodellen. Denna OLED-remsa ersatte den översta raden av funktionstangenter med ett dynamiskt område som var tänkt att erbjuda liknande funktionalitet men som visade sig splittrande.

Annons

Apputvecklare kunde dra nytta av Touch Bar, men positionen för det tillsammans med förlusten av fysiska knappar gjorde det impopulärt bland många användare. Det fanns en del fasta förespråkare för vad Apple försökte uppnå med Touch Bar, medan andra förblev likgiltiga.

Apple

Med modellerna M1 Pro och M1 Max är Touch Bar inte längre. Apple har istället ersatt den integrerade displayen med fysiska funktionstangenter och en kombinerad Touch ID och strömknapp. Du kan inte glädja alla människor hela tiden, men du kan bygga ett tangentbord som fungerar för de flesta användare.

Hej 120Hz ProMotion Display

Med iPhone 13 Pro lade Apple äntligen till en adaptiv synkskärm med hög uppdateringsfrekvens till sina smartphones. Bara en månad senare och funktionen har nu blivit standard i hela MacBook Pro-sortimentet, vilket är det största steget framåt inom MacBook-skärmteknik sedan den ursprungliga Retina MacBook Pro släpptes 2012.

Skärmar med hög uppdateringsfrekvens är inte bara för spelare, de gör den tid du spenderar på skrivbordet mer behaglig och lyhörd också. Tillsammans med kraften i de nya M1 Pro- och M1 Max-chippen, kommer ProMotion-skärmen på alla nya modeller av MacBook Pro (även 14-tumsversionen) att göra grundläggande funktioner som att rulla en webbsida (och ja, spela spel) smidigare än någonsin tidigare.

Apple

Inte bara fördubblas uppdateringsfrekvensen, en bibehållen ljusstyrka på 1000 nits betyder att du kan använda din MacBook i starkt solljus utan att behöva kisa mot skärmen. För producenter av videoinnehåll, angelägna filmfantaster och spelare, styr en toppljusstyrka på 1600 nits MacBook Pro väl fri från “falsk HDR” territorium.

Släng (några av) dina donglar

Du har förmodligen samlat på dig en samling donglar och adaptrar om du har köpt en MacBook (än mindre en MacBook Pro) under de senaste fem åren. Dessa har varit nödvändiga om du vill koppla in din MacBook till de flesta TV-apparater eller bildskärmar eller använda ett minneskort.

Annons

Goda nyheter: du kanske inte behöver dem längre. M1 Pro- och M1 Max MacBook Pro -modellerna har nu en HDMI -port och en SDXC -plats, funktioner som aldrig borde ha gått någonstans i en bärbar dator som är avsedd för “ Pro ” användare. Du får också tre USB-C Thunderbolt 4-portar som stöder överföringshastigheter på upp till 40 GB/sek, laddning och DisplayPort över USB-C.

Apple

Intressant nog kan hörlursuttaget stödja hörlurar med hög impedans som studiomonitorer, en proffsfunktion som kan ta bort behovet av att bära ett hörlursuttag för ljudproducenter. (Ett modigt beslut, utan tvekan.)

Tyvärr finns det ingen USB-A- eller Ethernet-port, den senare som Apple kunde ha inkluderat på strömadaptern som de gjorde med de avancerade M1 iMac-modellerna som släpptes 2020. Det är också värt att notera att HDMI-porten använder 2.0b-standarden (4K vid 60Hz), som saknar snabbare HDMI 2.1-hastigheter.

Funktion över form betyder bättre kylning

Den nya MacBook Pro är inte tunnare än motsvarande 16-tums Intel-modell, den är 0,6 mm tjockare och cirka 1,2 mm tjockare än 13-tums M1 MacBook Pro. Den sitter lite högre än förra årets 16-tums Intel-motsvarighet, och den har fötter på botten som ger lite utrymme.

2016 års MacBook Pro-revision var ökänd för sin tendens till termisk gaspådrag, där chipets prestanda skulle begränsas för att förhindra skador orsakade av värmeuppbyggnad. Även om vi inte har sett den verkliga prestandan, hävdar Apples att ett nytt kylsystem flyttar 50 % mer luft den här gången ger lite hopp.

Apple

Annons

Tänk på att M1 MacBook Air och basmodellen iMac inte har någon fläkt alls, och de lyckas båda leverera utmärkt prestanda i de flesta dagliga uppgifter. Om du inte behöver kraften kan en M1 MacBook Air vara ett bättre köp på grund av dess mer bekväma kilformade design.

För alla som tycker att 2021 års MacBook Pro är för tjock för att vara bekväm. arbete på, ett externt tangentbord och bärbart stativ kan vara en bra kompromiss för längre sessioner vid ett skrivbord.

The Notch Is Good, Actually

Det finns alltid en stor uppdelning i en Apple-utgåva, och den här gången är det snäppet. Precis som iPhone-notch upptar MacBook Pro-notch mitten av skärmen längs den övre kanten av ramen och rymmer en 1080p FaceTime-kamera (men inga Face ID-sensorer, tyvärr).

RELATERADEVarför är hacket i Apples nya MacBook Pro inte en stor sak

Genom att titta på M1 MacBook Pro verkar det som att Apple bestämde sig för att kannibalisera ramen för att få mer skärmfastighet snarare än att införa ett hack på bekostnad av skärmutrymme. Skåran upptar nu en del av macOS-menyraden, där mycket lite åtgärd äger rum.

Apple

I helskärmsappar eller 16:9-innehåll visas en svart stapel bredvid skåran och ingenting på skärmen kommer att skymmas. Apputvecklare kan välja att integrera hacket i sina appar om de vill, men som standard kommer appar att visa helskärmsläge precis som på alla andra Mac-modeller.

Och så är det priset

Naturligtvis är Apples skatt verklig, och MacBook Pro är ett dyrt odjur. Men det visste du redan innan tillkännagivandet gjordes, eller hur? Vad som är tydligt är att det här är de nya bästa MacBook-datorerna för proffs.

Annons

Det tillkännagavs mer vid evenemanget, inklusive några nya AirPods och den vanliga vem som bland Apples chefer och designers stod framför gröna skärmar. Du kan se hela Apple -evenemanget här.

De bästa MacBooks av 2021 för skolan, spel och mer Bästa MacBook 2020 Apple MacBook Pro med Apple M1-chip (13-tum, 8 GB RAM, 256 GB SSD-lagring) – Utrymme Grå Amazon

$ 1179,00
$ 1299,00 Spara 9%

Bästa budgetalternativ 2020 Apple MacBook Air Laptop: Apple M1 Chip, 13 ”Retina Display , 8 GB RAM, 256 GB SSD -lagring, bakgrundsbelyst tangentbord, FaceTime HD -kamera, Touch ID. Fungerar med iPhone/iPad; Space Grey Amazon

$ 929,00
$ 999,00 Spara 7%

Bäst för studenter 2020 Apple MacBook Air Laptop: Apple M1 Chip, 13” Retina Display, 8 GB RAM, 256 GB SSD-lagring, Bakgrundsbelyst tangentbord, FaceTime HD-kamera, Touch ID. Fungerar med iPhone/iPad; Space Grey Amazon

$ 929,00
$ 999,00 Spara 7%

Budget 4K-skärm Dell S2721Q 27 tums 4K UHD, IPS Ultra-Thin Bezel Monitor, AMD FreeSync, HDMI, DisplayPort, VESA-certifierad, Silver Amazon

$ 314,99
$ 374,99 Spara 16%

Bäst för spel 2019 Apple MacBook Pro (16 -tums, 16 GB RAM, 512 GB lagringsutrymme, 2,6 GHz Intel Core i7) – Space Grey Amazon LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Hur du avslutar din YouTube Premium-prenumeration
  • › SCUF Gaming är det senaste företaget att läcka ditt kreditkortsnummer
  • › Så här stänger du av foton i Spotlight-sökresultat på iPhone
  • › Glöm Windows 11: Windows 10’s 21H2-uppdatering kommer i november
  • › Så här hittar du skrivarens IP-adress i Windows 10