Surface Duo 2 Hands On: Ett bättre första intryck

0
47
Josh Hendrickson

< p>Förra året tog jag den ursprungliga Surface Duo ur kartongen och förundrades över hur den såg ut och kändes i handen. Och förstörde sedan det intrycket genom att slå på. Men det är ett nytt år, och nu har jag Surface Duo 2 i mina händer, och goda nyheter! Det misslyckas inte episkt. Åtminstone inte än.

För att vara tydlig har jag bara haft min Surface Duo 2 i några timmar, så det här kommer inte att vara en fullständig recension. En fullständig recension kräver mer tid med telefonen, och den tidigare Surface Duo är ett bevis på det. Även om jag älskade formfaktorn och kallade den telefonen som skapats för mig, slutade jag med att skicka tillbaka min Duo. Varför? För det började bokstavligen falla isär i sömmarna.

Detta är mer en första intryck översikt. Vad som skiljer sig från föregående generation. Och de goda nyheterna? Jag ser många förbättringar. Men några av dessa förbättringar introducerar några uppenbara problem.

Ett mycket bättre första intryck

Josh Hendrickson

Den ursprungliga Surface Duo gjorde ett uselt första intryck. Visst såg det bra ut ur lådan, men sedan fungerade ingenting först. Det var bokstavligen timmar av uppdateringar innan programvaran äntligen började fungera mestadels som det var tänkt. Ingenting sträckte sig, ingenting gick till delad skärm, och det frös hela tiden under processen. Även efter alla dessa uppdateringar har mjukvaran aldrig satt sig helt och jag hade ofta problem med att beröring inte registrerades.

RELATERATMicrosoft Surface Duo gör ett fantastiskt första intryck tills du slår på den

Så här är de goda nyheterna: det hände inte den här gången. Det är sant att jag fortfarande var tvungen att göra en “dag ett-uppdatering,” men det hände först och tog inte lång tid. Efter att ha återställt mina saker från en säkerhetskopia var jag igång på nolltid. Och mjukvaran fungerar som den ska! Mestadels.

Jag hade hoppats att hoppet till Android 12 skulle hjälpa saker. Den ursprungliga Duo finns fortfarande på Android 11, även om Microsoft säger att det kommer att fixa det snart. Men Duo 2 lanserades med Android 12 direkt ur lådan. Men jag är ledsen att säga att jag redan ser små finesser som jag blev van vid att se på den ursprungliga Duo. Hela operativsystemet låste sig en gång, vilket inte är bra. Men för det mesta verkar det mer stabilt.

Jag behövde åtminstone inte vänta i timmar för att få en telefon som fungerade alls.

Några märkbara maskinvaruförbättringar…

Josh Hendrickson

Men det är inte det enda “första intrycket’ 8221; det är en märkbar förbättring. Det mesta av hårdvaran känns bättre eftersom den ÄR bättre. Direkt ur lådan känns den märkbart tung. Och jag menar inte tyngre; Jag menar tungt. Surface Duo 2 väger inte bara mer än originalet, den väger faktiskt mer än Samsung Galaxy Z Fold 3.

När du väl har vant dig vid tyngden är det en betryggande sak. Speciellt när du förstår orsakerna bakom all den extra vikten. Jag skickade tillbaka den första Duo eftersom ramen sprack helt enkelt genom att ansluta telefonen för sin nattliga laddning. Det kom ner till plastramen som knappt omgav hamnen. Duo 2 steg upp till en aluminiumram—starkare men tyngre.

Du får också bättre specifikationer, som större skärmar, NFC (ja, originalet hade inte NFC) och ett större batteri. Alla förbättringar som borde ge en bättre telefon, men alla saker som lägger vikt. Ändå är jag redan van vid det, och jag har inget emot det. Och ja, nu har Surface Duo 2 några ordentliga kameror, även tyngre, som i teorin borde ta bättre bilder.

Allt, och jag menar nästan vad som helst, borde ta bättre bilder än originalet. Det är en stapel så låg att du kan snubbla över den. Men bättre betyder inte bra. Jag måste testa för att få en känsla av den nya kamerans möjligheter. Men tidiga resultat tyder på att du kan förvänta dig urtvättade färger inomhus. Och tyvärr har dessa kameror en nackdel.

… Som introducerar några problem

 

Josh Hendrickson

Jag är inte säker på att jag skyller på Microsoft. Jag är inte säker på vad lösningen är här, men några av förbättringarna förringar formfaktorn företaget går efter här. Surface Duo 2 är i huvudsak två skärmar som är sammanfogade på ett gångjärn. Det borde vara en tjusig otymplig telefon, och jag var orolig att jag inte skulle kunna ta med mig originalet. Men det var så tunt att det gick bra.

Duo 2 är fortfarande otroligt tunn, men den är också något bredare tack vare de större bildskärmarna. Och originalet var redan en ganska bred telefon. Jag kan säga just nu att det kommer att bli en kamp att använda den här saken med en hand när du är på språng. Även om jag använder den hopfälld & festar den eftersom den inte viker platt längre.

Du ser, telefonen är tunn, förutom kamerabulten. Smartphones med kamerabultar är naturligtvis inget nytt, men den här introducerar en rynka. Det är meningen att du ska vika runt skärmarna så att baksidorna nuddar varandra. Eftersom originalet bara hade en fruktansvärd framåtvänd kamera fälldes den platt.

Duo 2 fälls inte ihop längre. Den nya kamerabulan kommer i vägen och lämnar de två halvorna i en slags lutning. Duo 2 viks till en triangel nu, och det känns inte bra. Du hör och känner baksidan från en bildskärm klacka in i kameran, och åtminstone för mig framkallar det en lätt panik över att jag har förstört objektivet. Det är förmodligen bra, men det ’känns inte” Okej. Och det är halva striden ibland. Jag uppskattar hur kamerabulten “lutar” något så att det stämmer överens med bildens vinkel.

Förhoppningsvis räcker det

Josh Hendrickson

På pappret är Surface Duo utan tvekan bättre än originalet. Den här gången har den ordentliga specifikationer, inklusive ett större batteri, bättre kamerahårdvara och en processor som inte är inaktuell på dag ett. Men “ på papper ” översätts ofta inte till det verkliga livet.

Det är för tidigt att säga om Surface Duo 2 bara är “bättre på pappret” eller om det översätts till det verkliga livet. Jag vet detta; Jag saknade att ha dess multi-tasking-kapacitet. Jag ser fram emot att ha ett “ skrivbord i fickan ” på nytt. Vi får se om det sitter kvar i fickan … eller om jag returnerar den igen.

Ett andra försök

Surface Duo 2< /h3>

Microsofts Surface Duo 2 lovar att fixa allt som gick fel med den första, med början med kamerorna.

Amazon

$ 1599,99