Raspberry Pi höjde precis priserna för första gången: Här är varför

0
50
Raspberry Pi

< p>Den här veckan fick vi veta att den populära Raspberry Pi får sin första prishöjning någonsin och går upp med $10 på grund av problem med leveranskedjan. VD Eben Upton bekräftade dock att företaget återinför 1GB Pi 4 för 35 USD för dem med en budget, som avvecklades förra året.

För att vara mer specifik, den populära Raspberry Pi 4 med 2 GB RAM-minne ökar från $35 till $45 på grund av pandemi-drivna problem med leveranskedjan, särskilt när det gäller halvledare. Tack och lov finns det ett silverfoder, eftersom det ser ut som att prishöjningen bara är tillfällig.

“ Dessa prisändringar är inte här för att stanna, ” Upton skrev. “När problemen med globala leveranskedjan dämpas kommer vi att fortsätta att återkomma till den här frågan, och vi vill få tillbaka prissättningen till där den var så snabb som vi kan.”

Även om 10 USD till inte låter som mycket, är det ett stort steg för en enhet som är skräddarsydd för överkomliga priser, särskilt när det kommer till industriföretag som använder Raspberry Pis i produkter. Det är också värt att nämna att 1GB-modellen som kostar 35 USD och 2GB-modellen som nu körs 45 USD gör dem till de dyraste vi har sett sedan början av 2020.

Sammanfattningsvis, företaget nämnde att det nedprioriterar och bromsar produktionen av Raspberry Pi 3B Plus, eftersom den lägger mer ansträngning på 4:an. Men återigen, kom ihåg att denna prishöjning bara bör vara tillfällig, och förhoppningsvis kommer saker och ting tillbaka till det normala tidigare snarare än senare.

Skaffa din egen Raspberry Pi från länken nedan, kolla sedan in den här förklaringen om vad folk gör med Pi.

Raspberry Pi 4 Model B

Få Raspberry Pi 4 så lite som $35.

Handla nu

& nbsp;

via Ars Technica