Kistamord och knivbråk på nattklubb tänkbara motiv

0
62

Flera allvarliga händelser pekas ut som möjliga motiv till det brutala mordet på rapparen Nils ”Einár” Grönberg, 19. Enligt SvD:s uppgifter blev den hyllade artisten allt mer indragen i en våldsam konflikt efter att han kidnappats och utsatts för förnedring och utpressning våren 2020. I våras blev brodern till en av männen som dömdes till fängelse för inblandning i människorovet av Einár ihjälskjuten i Kista i norra Stockholm. Aftonbladet skriver med hänvisning till uppgifter att Nils Grönbergs namn förekom i den utredningen medan SvD rapporterar att han rappat kränkande och hånfullt om mordoffret, varpå polisen utreder om torsdagens mord var en hämnd. Enligt SvD:s källa eskalerade hatet mot Einár efter textraderna. Så sent som den 9 oktober greps han misstänkt för inblandning i ett knivbråk på nattklubben Nosh and Chow i centrala Stockholm, vilket enligt uppgifter till DN är ett annat motiv polisen utreder.