Hur man byter, lägger till och tar bort Git Remotes

0
57

Git är ett decentraliserat versionskontrollsystem, vilket innebär att din lokala repo är samma sak som fjärrförvaret på en webbplats som Github. När du behöver trycka eller dra ändringar måste du göra det med en Git-fjärrkontroll.

Vad är Git-fjärrkontroller?

Eftersom Git är en decentraliserad tjänst, där lokala och fjärrförråd använder samma system, ditt lokala förråd har ingen aning om vad det nuvarande tillståndet för din Github -repo är och vice versa. För att kommunicera måste Git-klienter konfigurera fjärrkontroller för att pusha och hämta data från.

En fjärrkontroll är i grunden en URL med ett namn, men det är lite mer komplicerat än så. Eftersom du väljer när du ska köra git pull och git push kan du faktiskt ha flera Git-fjärrkontroller. Detta kan vara användbart för att hantera ett utvecklingsförvar och släppa förvar på en annan plattform, till exempel molnspecifika lösningar som AWS CodeCommit.

Nya ändringar från andra personer i ditt arkiv måste hämtas från fjärrkontrollen. Detta inkluderar ändringar av din arbetsgren, men kan också hämta ändringar på andra grenar som fortfarande pågår. När du behöver begå något, som att lägga till i HEAD eller skapa en ny gren, måste du också trycka till fjärrkontrollen.

Hantera Git Remotes< /h2>

När du först klonar eller laddar ner ett Git-förråd från internet är det troligtvis konfigurerat med en fjärrkontroll som heter “origin.” Du kan verifiera detta genom att lista fjärrkontrollerna, med -v-flaggan för verbose, som också visar webbadressen:

git remote -v

Annons

Om du vill byta fjärrkontroll, som i fallet med att splittra ett Github-repo och skicka uppdateringar till ditt eget repo, måste du ta bort den gamla fjärrkontrollen:

git remote rm origin

Sedan kan du lägga till en ny fjärrkontroll. Om du ställer in ett nytt Git-repo efter att ha kört git init, måste du göra detta också, eftersom du inte kommer att ha en fjärrkontroll som standard. Den exakta URL: en beror på vilken tjänst du använder, men för Github är den tillgänglig under “ Kod ” på huvudreposidan. Du kan välja att ansluta över HTTPS eller SSH.

En gång du har webbadressen kan du lägga till den med ett namn, vanligtvis “ursprung” om detta är den primära fjärrkontrollen:

git remote add origin https://github.com/username/reponame.git

När du har konfigurerat den kan du trycka och dra från den genom att ange fjärrnamnet och fjärrkontrollen branch:

git push remote master git fetch/pull remote master

Pusha en gren till en annan fjärrkontroll

Du kan konfigurera en standard fjärrkontroll, som vanligtvis är inställd på att vara ursprung. Det är därför du, när du trycker för första gången, måste ställa in ett uppströms:

git push –set-upstream origin/master

Du kan dock även konfigurera uppströms för enskilda grenar.

git switch releasebranch git branch –set-upstream-to=release/master Annons

Här kommer Git att ställa in uppströms som används för releasebranch att vara “release,” som kan konfigureras till ett separat arkiv.