De beste gaming-toetsenborden van 2021: blijf op de hoogte van uw spel

0
50
Razer

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij een gamingtoetsenbord in 2021
Algemeen beste gamingtoetsenbord: Razer Huntsman V2
Beste toetsenbord onder $ 100: HyperX Alloy Origins Core
Beste gamingtoetsenbord onder $ 50: Corsair K55 RGB Pro
Beste draadloze gamingtoetsenbord: Logitech G915 TKL
Beste TKL-gamingtoetsenbord: HyperX-legering Origins Core
Beste 60% gaming-toetsenbord: Durgod Venus RGB


Fijne vakantie! Dit artikel maakt deel uit van onze Cadeaugids voor de feestdagen 2021, waar u de beste aanbevelingen van How-To Geek, LifeSavvy en Review Geek kunt vinden om u te helpen het perfecte cadeau te kiezen voor iedereen op uw lijst!

Waar u in 2021 op moet letten bij een gamingtoetsenbord

De kans is groot dat u ooit in uw leven een toetsenbord heeft gebruikt. Dus, wat onderscheidt een gamingtoetsenbord van de standaard toetsenborden die bij uw computer worden geleverd? Er zijn een paar belangrijke dingen waarmee u rekening moet houden bij een gamingtoetsenbord.

Ten eerste zijn gaming-toetsenborden over het algemeen van een hogere bouwkwaliteit dan een standaardtoetsenbord. Een toetsenbord dat u in uw plaatselijke elektronicawinkel ophaalt, is bedoeld voor algemeen gebruik, terwijl een gamingtoetsenbord moet worden gebouwd om jarenlang gebruik en misbruik te weerstaan.

Een grote factor bij het toetsenbordontwerp is het verschil tussen mechanisch en membraan sleutels. Mechanische gaming-toetsenborden hebben individuele schakelaars voor elke toets en hebben over het algemeen de voorkeur onder hardcore gamers en zelfs hardcore typisten.

Er zijn zoveel opties voor mechanische sleutelschakelaars, en ze hebben meestal een kleurcode op basis van hun unieke gevoel. Je voorkeuren kunnen verschillen, maar maak je geen zorgen als je niet veel ervaring hebt met de verschillende soorten schakelaars. Er zijn tal van handleidingen online om toetsenbordtermen uit te leggen.

Veel mechanische toetsenborden bieden u de mogelijkheid om de toetsen om te wisselen voor andere. Bovendien moet je rekening houden met de bouwkwaliteit van deze switches en hoe lang ze meegaan. De meeste toetsenborden worden geleverd met informatie over het aantal keer dat de toetsen zijn ingedrukt. Hoogwaardige toetsschakelaars zijn een belangrijk aspect bij het kiezen van het juiste toetsenbord.

GERELATEERDAl die verwarrende termen voor mechanisch toetsenbord, uitgelegd

De vormfactor is een ander belangrijk kenmerk van gaming-toetsenborden. De afgelopen jaren zijn kleinere toetsenborden zoals TKL en 60% boards populair geworden onder gamefans. “TKL” staat voor “tenkeyless,” en verwijst naar een toetsenbord zonder numeriek toetsenblok. Een 60% bord is 60% van een volledig toetsenbord en is nog kleiner. Ze zijn lichtgewicht, kosteneffectief en het verwijderen van dingen zoals het numerieke toetsenblok kan kostbare bureauruimte vrijmaken voor muisbewegingen.

Het spreekt voor zich dat een grote factor bij het kopen van een gamingtoetsenbord de kosten zijn. Gelukkig zijn er boards beschikbaar in een breed scala van prijsklassen. Sommige topklasse toetsenborden lijken misschien overdreven of ronduit dwaas, maar de meeste fabrikanten bieden verkleinde versies van hun producten aan voor elk budget.

Last but not least is er esthetiek. Zoals we allemaal weten, is de helft van de reden om een ​​krachtige gaming-pc te bouwen, genoeg LED-lampjes te hebben die vanuit de ruimte kunnen worden gezien. Als gevolg hiervan hebben de meeste toetsenborden die zijn ontworpen voor gaming, ingebouwde RGB-verlichting. Deze kunnen soms erg ingewikkeld en ronduit schandalig worden. Natuurlijk, als je alleen geïnteresseerd bent in pure efficiëntie, is RGB misschien geen onderwerp dat je zorgen baart. Maar in de wereld van gaming-toetsenborden is dit belangrijk. Veel van de topmerken op het gebied van toetsenborden besteden evenveel aandacht aan RGB als aan het maken van geweldige toetsenborden, dus gelukkig is dit een scenario waarin je je taart kunt eten en opeten.

Met al deze dingen besproken onderwerpen, laten we het hebben over enkele van de beste toetsenborden die vandaag beschikbaar zijn.

Algemeen beste gamingtoetsenbord: Razer Huntsman V2

< figure style="width: 650px" class="wp-caption alignnone">Razer

Pros

 • ✓ Topper
 • ✓ USB-doorvoer, speciale mediasleutels
 • ✓ Mechanische toetsen met aanpasbare bediening

Nadelen

 • ✗ Erg duur, aantoonbaar overkill
 • ✗ Toetsen zijn behoorlijk luid

Razer is synoniem geworden voor gaming-randapparatuur. De fabrikant domineert als merk al jaren de markt, voornamelijk met zijn toetsenborden, muizen en koptelefoons. Razer is ook geschikt voor alle budgetten. Dit omvat catering voor het hoogste niveau van gamingapparatuur, en het hoogste niveau in gamingtoetsenborden is de Razer Huntsman V2.

Dit toetsenbord is Razer die alles uit de kast haalt. Het geeft je mechanische toetsen van topkwaliteit met subtiele maar effectieve RGB-verlichting, met alle moderne gemakken zoals speciale mediaknoppen en een USB-doorvoer. Het wordt geleverd met een magnetische polssteun die aan de onderkant van het bord wordt geklikt. De rest is goed gevoerd om je typ- en game-ervaring zo pijnloos mogelijk te houden, en bevat zelfs een RGB-lichtstrip die rond de onderkant loopt.

Wat dit bord onderscheidt van het pakket is de mogelijkheid om de belangrijkste bedieningspunten aan te passen. Met de Huntsman V2 kun je kiezen hoeveel je op elke toets moet drukken om deze te activeren. Voor gaming betekent dat minder tijd tussen het indrukken van de toets en de respons op het scherm, wat zich vertaalt in snellere responstijden.

Bedieningspunten kunnen zelfs worden aangepast met macro's. Je zou bijvoorbeeld de W-toets kunnen instellen om te activeren bij een lichte druk, maar dan kan een hardere druk W + Shift activeren en je personage laten sprinten of een andere actie doen. Er zijn talloze manieren om deze functie toe te passen, waardoor het erg handig is voor de competitieve spelers onder ons.

Premium functies hebben een premium prijs, dus natuurlijk is de Razer Huntsman V2 de duurste op dit gebied lijst. Je krijgt niet het beste gamingtoetsenbord zonder ervoor te betalen.

Beste gamingtoetsenbord in het algemeen

Razer Huntsman V2

De gouden standaard: een toetsenbord met alle toeters en bellen. Als je het geld hebt om uit te geven en het beste wilt, dan is de Razer Huntsman V2 iets voor jou.

Amazon

$ 199.99
$ 249,99 Bespaar 20%

Best Keyboard Under $ 100: HyperX Alloy Origins Core

HyperX

Pros

 • ✓ Compact ontwerp
 • ✓ Hoogwaardige constructie voor een uitstekende prijs
 • ✓ Toetsen hebben een geweldig gevoel en geluid

Nadelen

 • ✗ Gekoppeld aan Ngenuity-software die alle RGB en macro's bestuurt
 • ✗ De Ngenuity-applicatie is alleen beschikbaar via de Mircosoft-winkel en moet altijd draaien

Honderd dollar is nog steeds veel om aan een toetsenbord uit te geven, maar dat is ongeveer de prijs die u wilt hit als je op zoek bent naar iets geweldigs zonder de bank volledig te verslaan. Daarvoor wil je de HyperX Alloy Origins Core.

Zelfs voor iets minder dan $ 100 krijgt u waar voor uw geld met dit compacte tenkeyless (TKL)-pakket. Allereerst ziet het er fantastisch uit. De RGB-verlichting onder de toetsen zorgt voor een coole achtergrondverlichting en er zijn genoeg effecten om mee te spelen om het meeste uit de verlichting te halen.

Het bord is gebouwd op een aluminium behuizing, met HyperX's eigen mechanische schakelaars. Als je wat extra geld kunt uitgeven, zijn de aqua-schakelaars een bijzonder goede mix van tactiel en soepel, en hebben ze een beoordeling tot 80 miljoen klikken.

Over het algemeen is de Alloy Origins Core gewoon een geweldige deal , een zeer hoogwaardig toetsenbord voor een redelijke prijs. Er is een reden waarom dit toetsenbord zo populair is geworden, en het is verstandig om te overwegen of je de prijzen van Huntsman V2 niet wilt betalen.

Beste gamingtoetsenbord onder de $ 100

HyperX Alloy Origins Core

Een eersteklas toetsenbord met uitstekende mechanische toetsen en aanpasbare RGB, The Alloy Origins Core is een fantastische deal voor een geweldige prijs.

Amazon

$ 89.99

Beste gamingtoetsenbord onder $50: Corsair K55 RGB Pro

Corsair

Pros

 • ✓ Grote waarde voor de prijs
 • ✓ Verrassend aantal extra functies

Nadelen

 • ✗ Membraantoetsenbord, niet zo mooi en gaat niet zo lang mee

Voor een gaming-toetsenbord van minder dan vijftig dollar is het zeldzaam om zoveel functies te krijgen als bij de Corsair K55 RGB Pro. Het is een toetsenbord van volledige grootte met speciale macrotoetsen en mediatoetsen. Voeg wat handige RGB toe en je hebt een geweldig startpunt voor elke pc-gamer. Je ziet misschien niet veel van deze functies op boards die dubbel zo duur zijn.

Het is duidelijk dat er een reden is waarom dit board goedkoper is dan de andere op deze lijst, de belangrijkste is dat dit een membraantoetsenbord is, geen mechanische.

Membraantoetsen kunnen vaak papperig en minder responsief aanvoelen. Ze zijn niet de favoriete stijl van de meeste gameliefhebbers, maar dat betekent niet dat ze niet werken. Voor een beginnerstoetsenbord is dit een uitstekende keuze.

Beste gamingtoetsenbord onder $50

Corsair K55 RGB Pro

Een uitstekend toetsenbord op instapniveau en een geweldige optie voor gamers met een beperkt budget.

Amazon

$ 49.88

Best Wireless Gaming Keyboard: Logitech G915 TKL

Logitech

Voordelen

 • ✓ Kleine vorm houdt het bureau schoon en overzichtelijk
 • ✓ Tal van extra functies
 • ✓ Lange batterijduur

Nadelen

 • ✗ Hoewel minuscuul, heeft draadloos nog steeds vertraging in vergelijking met bekabeld

Draadloos is vaak een vies woord in gaming-randapparatuur. Alles dat meer vertraging in de vergelijking zou kunnen brengen, wordt snel geëlimineerd. Draadloos is echter handig en cool, en niemand doet het beter dan Logitech met de G915 TKL.

Misschien is je pc een beetje ver weg, misschien ben je van plan om je pc aan te sluiten op de tv in de woonkamer, of misschien ben je gewoon allergisch voor kabels op je bureau. Om welke reden u ook de draadloze route voor uw toetsenbord wilt gebruiken, dit zou uw eerste aanloophaven moeten zijn.

Als het een bedraad bord was, zou de G915 een topkandidaat zijn op de TKL-markt. De bouwkwaliteit is van topklasse, het ontwerp is subtiel maar nog steeds erg aantrekkelijk, en toch krijg je RGB-toetsen en speciale mediaknoppen. De levensduur van de batterij is van groot belang bij alle draadloze apparaten, maar met de G915 krijg je een behoorlijk indrukwekkende dertig uur gebruik met volledige RGB voordat het bord moet worden opgeladen.

Als een mechanisch RGB-bord met de beste- draadloze connectiviteit in zijn klasse, je zou niet veel beter kunnen doen dan de G915 voor een schone draadloze installatie.

Beste draadloze gamingtoetsenbord

Logitech G915 TKL

Draadloos is altijd fijn, en de G915 TKL verlegt de grenzen van wat een draadloos gamingtoetsenbord kan doen.

Amazon

$ 141,81

Beste TKL-gamingtoetsenbord: HyperX Alloy Origins Core

HyperX

Pros

 • ✓ Geweldige mechanische schakelaars
 • ✓ Compact, strak ontwerp
 • ✓ Zeer redelijke prijs

Nadelen

 • ✗ TKL betekent geen toetsenbord
 • ✗ Ngenuity Software is nog in bèta en geketend aan de Microsoft Store

Een bord dat zo mooi is dat we het twee keer hebben gekozen, de HyperX Alloy Origins Core is het beste TKL-gamingtoetsenbord dat er is. We hebben hier veel gesproken over de tenkeyless-vormfactor, omdat deze boards tegenwoordig een rage zijn; ze besparen op bureauruimte, vergroten de muisruimte, terwijl ze de meeste functionaliteit van een volledig toetsenbord behouden.

TKL-borden laten gewoon het numerieke toetsenblok weg dat normaal aan de rechterkant van een volledig toetsenbord zou zitten. Er zijn veel kanshebbers voor de eerste plaats in deze categorie, maar uit ons onderzoek blijkt dat de HyperX Alloy Origins Core hier de winnaar is.

Dit is echt een eersteklas toetsenbord, met veel technische experts en recensenten die het noemen als een van hun favorieten van het afgelopen jaar. Als TKL-bord is het strak en neemt het niet te veel ruimte in beslag. De mechanische toetsen zijn van topkwaliteit en gaan 80 miljoen keer drukken mee. De kabel is van het afneembare USB-C-type voor nog meer flexibiliteit.

Dit toetsenbord wordt geleverd met prachtige RGB-verlichting met speciale software (die helaas is vastgeketend aan de Windows Store) om de verlichting naar wens aan te passen. Het is een van de best gebouwde toetsenborden in termen van betrouwbaarheid, en zoals eerder vermeld, heeft het allemaal een redelijk redelijk prijskaartje.

Beste TKL-gamingtoetsenbord

HyperX Alloy Origins Core

Een eersteklas toetsenbord met uitstekende mechanische toetsen en aanpasbare RGB, de Alloy Origins Core is het beste toetsenbord in een steeds populairdere categorie.

Amazon

$ 89.99

Best 60% Gaming Keyboard: Durgod Venus RGB

Durgod

Pluspunten

 • ✓ Verbazingwekkend compact
 • ✓ Grote waarde voor het geld
 • ✓ RGB in een klein toetsenbord

Nadelen

 • ✗ Gebrek aan extra functies
 • ✗ Niet erg aanpasbaar

De Durgod Venus RGB is een beetje een slaper keuze. De 60% toetsenbordcategorie, die verwijst naar toetsenborden die 60% van de grootte van een standaard toetsenbord van volledig formaat zijn, is voor degenen die echt willen dat die bureauruimte schoon en opgeruimd is. Omdat er geen ruimte is voor onnodige extra's, wilt u dat uw toetsenbord strak en efficiënt is. Een paar merken brengen hier iets naar de tafel, maar een die een paar keer naar voren kwam, was Durgod en hun Venus RGB.

Wat andere 60% toetsenborden doen, doet de Durgod Venus vaak beter en voor minder geld. Het is een geweldig klein mechanisch bord met een solide metalen basis. Als je bepaalde voorkeuren hebt voor het gevoel van je sleutels, dan heeft Durgod genoeg opties, je kunt je favoriete stijl kiezen en ze zullen vooraf geïnstalleerd zijn. Dat gezegd hebbende, het bord is vriendelijk voor degenen die graag dingen willen veranderen, het wordt geleverd met een keycap-verwijderaar als je ervoor kiest om ze te verwisselen voor iets dat je liever hebt.

Het ontbreken van speciale pijltjestoetsen op een 60% bord kan voor sommigen onwenselijk zijn, gelukkig heeft de Venus een handige tikfunctie. Door de functietoets ingedrukt te houden en op de caps lock-toets te drukken, wordt deze tikfunctie geactiveerd, die de binding van bepaalde toetsen verandert. Als u dit doet, worden de vier toetsen rechtsonder in pijltoetsen, zolang u erop tikt terwijl u ze vasthoudt en terugkeert naar de basisfunctie. Dit is echt een handig systeem om meer functionaliteit uit minder toetsen te halen.

Dit toetsenbord wordt geleverd met speciale software voor het beheren van RGB, sneltoetsen en macro's. Deze software is een beetje kaal (wat op de een of andere manier passend lijkt voor een 60% toetsenbord), maar het doet het werk goed. Het heeft een echt gebruiksvriendelijk systeem voor het aanpassen van uw RGB-verlichting en kan belangrijke instellingen naar het bord zelf downloaden om elders te gebruiken.

De Durgod Venus is een serieuze concurrent in de opkomende 60%-markt. Het is misschien niet met kop en schouders boven alle concurrentie uit, maar wat u aanspreekt aan een echt compact toetsenbord is efficiëntie en het vermijden van verspilde ruimte, dan heeft Durgod u gedekt met een toetsenbord van hoge kwaliteit en tal van slimme functies.

Beste 60% gaming-toetsenbord

Durgod Venus RGB

De Durgod Venus is een handig klein toetsenbord met een design van hoge kwaliteit dat niet veel ruimte in beslag neemt op je bureau.

Amazon

$ 129.99

Read next

 • & rsaquo; Je YouTube Premium-abonnement opzeggen
 • › SCUF Gaming is het nieuwste bedrijf dat uw creditcardnummer heeft gelekt
 • › Foto's uitschakelen in Spotlight-zoekresultaten op iPhone
 • › Vergeet Windows 11: de 21H2-update van Windows 10 komt in november aan
 • › Hoe u het IP-adres van uw printer kunt vinden op Windows 10