Belachelijk: nu kan Roku ook YouTube verliezen

0
58
fizkes/Shutterstock

Geen van deze grote bedrijven kan tegenwoordig met elkaar overweg. Helaas is de strijd tussen Roku en Google alleen maar geëscaleerd en ziet het er niet goed uit. Nadat Roku eerder dit jaar YouTube TV van zijn platform en tv's had verwijderd, kunnen de twee nog steeds geen deal bereiken, en nu wordt de reguliere YouTube-app als volgende verwijderd.

Voor degenen die niet bekend zijn, zowel Google en Roku beweren dat ze gelijk hebben en vragen om een ​​eerlijk contract als het gaat om het streamen van inhoud. Maar als gevolg daarvan verliezen we allemaal. De onderhandelingen zijn eerder dit jaar afgebroken en Roku heeft de YouTube TV-app voor livestreaming van Google gedumpt, maar Google heeft snel een oplossing bedacht en deze in de gewone YouTube-app geplaatst.

Sindsdien hebben bestaande gebruikers genoten van zowel de YouTube- als de YouTube TV-app, terwijl nieuwe gebruikers alleen toegang hebben tot YouTube TV via de tijdelijke oplossing van Google.

Echter, op 9 december zal de reguliere YouTube-app van Roku-apparaten worden verwijderd zodra de huidige deal afloopt, maar hopelijk zijn bestaande gebruikers dat niet. ;t beïnvloed.

Roku heeft vandaag een update over de situatie uitgebracht, waarin wordt gesuggereerd dat Google een speciale deal wil die het aanpassen van zoekresultaten en toegang tot meer gegevens omvat dan welke andere streamingprovider dan ook. Google blijft dit echter ontkennen en beweert alleen het bestaande contract te willen verlengen.

In een rapport van Axios bevestigde Google dat de huidige deal op 9 december afloopt, en als de twee kunnen’ Als je akkoord gaat met een nieuwe, verliest het Roku-platform de standaard YouTube-app voor alle nieuwe klanten. Dit is wat Google te zeggen had:

"Sinds onze onderhandelingen met Roku eerder dit jaar, zijn we met hen blijven samenwerken om een ​​oplossing te vinden die onze wederzijdse gebruikers ten goede komt. Roku heeft er opnieuw voor gekozen om onproductieve en ongegronde beweringen te doen in plaats van constructief met ons samen te werken. Aangezien we onze gesprekken niet te goeder trouw hebben kunnen voortzetten, eindigt onze samenwerking voor alle nieuwe Roku-apparaten helaas op 9 december. We geven Roku echter de mogelijkheid om zowel YouTube- als YouTube TV-apps te blijven distribueren naar alle bestaande gebruikers om ervoor te zorgen dat ze niet worden beïnvloed.”

Zoals u kunt zien, beëindigt Google de verklaring door te vermelden of bestaande gebruikers toegang kunnen blijven krijgen tot de apps van Roku's beslissing. Hoe dan ook, dit is voor niemand goed en is bijna belachelijk.

De toegang tot YouTube TV verliezen is een groot probleem, maar het verliezen van de toegang tot de gewone YouTube-app is natuurlijk veel erger omdat het ;s het meest populaire videoplatform op internet. We brengen verslag uit zodra we meer weten.

via Roku