Banglas poliser säger att mannen bakom “hädad incident” har identifierats

0
54

Dhaka: Polisen stöter på muslimska hängivna under en protest i Dhaka, Bangladesh, fredagen den 15 oktober 2021. (AP)

Bangladesh-polisen sade på onsdagen de har identifierat mannen bakom en “blasfemisk incident” i staden Comilla, som publicerades på sociala medier och utlöste rikstäckande kommunalt våld. Under den senaste veckan har flera hinduiska religiösa platser vandaliserats, hem har attackerats och minst sju personer har dödats.

Polisen identifierade den skyldige som Iqbal Hossain (35), bosatt i Comilla. Dhaka Tribune rapporterade att hans identitet bekräftades på grundval av CCTV-bilder.

Inrikesminister Asaduzzaman Khan Kamal hade tidigare sagt att myndigheterna hade identifierat personen bakom händelsen. “Jag hoppas att den huvudmisstänkte i Comilla-incidenten kommer att gripas snart… han har bytt plats ofta för att undvika att åka fast. Vi kommer att kunna utveckla Comilla-incidenten när han har arresterats”, citerade Dhaka Tribune honom som sagt.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Läs |Bangladeshs anti-hinduistiska våld kräver Sheikh Hasinas regering att agera bestämt

Polisen sa att över 450 misstänkta tempelangripare hittills har gripits i olika delar av landet och en jakt har pågått för att spåra upp fler sedan i onsdags.

På tisdagen hade Bangladeshs premiärminister Sheikh Hasina instruerat Kamal att inleda åtgärder mot dem som hetsade till våld och uppmanade människor att inte lita på någonting på sociala medier utan faktakontroll.

Utrikesministeriet hade sagt i en uttalande att inhemska element som motsatte sig Bangladeshs självständighet för 50 år sedan fortfarande spred sina “giftiga berättelser för att anstifta våld, hat och trångsynthet”.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste världsnyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd