Zelfs in Windows 11 zit de Microsoft Store vol met oplichting

0
56

Microsoft's Windows Store is nog steeds een puinhoop. Hoewel het geen geheim is dat de etalage vroeger problemen had, is de situatie nu, zelfs in Windows 11, zeker niet ideaal. Binnen enkele seconden na het openen van de Microsoft Store vonden we bijvoorbeeld een oplichter betaalde versie van de gratis QuickTime-speler van Apple, en dat is nog maar het topje van de ijsberg.

GERELATEERDDe Windows Store is een beerput van oplichting — Waarom kan het Microsoft niets schelen?

Als je door de lijst met apps bladert, zelfs op de startpagina, zie je snel nep-apps die alleen bestaan ​​om gebruikers op te lichten of hun geld te stelen — alsof je $ 10 betaalt voor een Adobe Flash Player voor pc. En voor degenen die het niet weten, Adobe heeft Flash lang geleden uitgeschakeld. Dit is dus niets anders dan een nep-zwendel-app die zelfs om een ​​5-sterrenbeoordeling vraagt ​​om “opgewaardeerde functies te ontgrendelen” die niet eens bestaan.

Om het nog erger te maken, komen deze scam-apps die om beoordelingen vragen terecht in de lijst met trending-apps op de landingspagina van de Windows Store. Gebruikers zullen per ongeluk een vreselijke Blu Ray Player-app van $ 5 vinden of betaalde apps die niets meer zijn dan een "Google Chrome-gebruikershandleiding"

Windows Store

Een goed voorbeeld is het gratis open-source Microsoft Office-alternatief LibreOffice, dat, nogmaals, is gratis. De Windows Store heeft echter een nep-betaalde versie voor $ 16 die toevallig te koop is voor minder dan $ 5. En als u een herinnering nodig heeft, moet u deze zeker niet kopen, downloaden of openen.

De duistere “ontwikkelaar” die LibreOffice heeft geüpload, was te lui om zelfs de app-beschrijving bij te werken. In plaats daarvan kopiëren en plakken ze de beschrijving van de authentieke website waar staat dat het programma gratis is. Nogmaals, de Windows Store is een puinhoop!

Er is een manier om duistere Windows Store-apps aan Microsoft te melden, maar we weten niet zeker of het de moeite waard is. Microsoft beweert dat het deze apps heeft gecontroleerd voordat ze in de winkel werden vermeld met zijn certificeringsproces, en een snelle blik op Reddit laat zien dat verschillende gebruikers al een hele reeks apps zonder wijzigingen hebben gemeld.

Het bedrijf heeft een app certificeringsproces aanwezig, maar blijkbaar moet iemand het beter doen.

Microsoft heeft de afgelopen jaren veel gedaan om zijn Windows Store op te schonen, maar het is duidelijk dat er nog genoeg werk aan de winkel. Hoewel we geen tientallen nep-VLC- of iTunes-apps zien zoals voorgaande jaren, is het nog steeds gemakkelijk om nutteloos afval te vinden, vooral wanneer scam-apps direct op de bestemmingspagina of in trending-app-lijsten verschijnen.