Varför hacket i Apples nya MacBook Pro inte är en stor sak

0
54
Apple

Apples beslut att lägga till ett snäpp till nya MacBook Pro har satt eld på tangentbord över hela världen. Men är upprördheten berättigad? Vi tror inte det. Här är anledningen till att skåran är vettig.

Mer skärm, mindre ram

2021 14″ och 16″ MacBook Pro Refresh har de tunnaste ramarna på någon MacBook Pro hittills. Inramningarna är så tunna att Apple bestämde sig för att klämma in en 1080p FaceTime -kamera i det döda utrymmet inte var ett alternativ, och istället föddes MacBook Pro -skåran.

Detta beslut exemplifieras bäst genom kontrast 2020’s 13″ M1 MacBook Pro med revisionen 2021. I den äldre modellen har den bärbara datorn en mycket tjockare ram längst upp på skärmen där webbkameran är inrymd. Den är ungefär dubbelt så bred som ramarna på skärmens vänstra och högra kant.

Apple

Istället för att behandla skåran som ett pålägg på tillgängliga skärmfastigheter, tänk på att skärmen har utökats långt in i ramområdet. Apple levererar mer skärmutrymme på bekostnad av ramen, snarare än ett hack på bekostnad av skärmutrymme.

Jämfört med alternativet med en webbkamera på tangentbordshöjd (föga smickrande), en tjockare toppram eller ingen webbkamera alls; skåran framstår som en bra kompromiss. Det är också en liten problematik i vad som förmodligen kommer att bli den bästa versionen av MacBook Pro under den bästa delen av ett decennium.

Annons

Beslutet att inte inkludera Face ID är en besvikelse förvisso, men hacket banar sannolikt vägen för att detta ska läggas till i en framtida revision. Glöm inte att Touch ID finns och gör ett bra jobb— och om du har en Apple Watch kan du låsa upp din Mac helt enkelt genom att sätta dig framför den ändå.

Snabbaste sättet att låsa upp en Mac

Apple Watch (Series 7, 45mm)

Om du längtar efter Face ID för att snabbt låsa upp din Mac, överväg att skaffa en Apple Watch. Du behöver inte ens trycka på Touch ID-knappen för att låsa upp din Mac.

Amazon

& nbsp;

Apputvecklare måste anmäla sig

Den kanske mest giltiga kritiken mot hacket är att den äter i menyraden, men det återstår att se hur stor inverkan detta kommer att få på verklig användning.

Apple har redan bekräftat den appen utvecklare måste välja att delta om de vill ha skåran införlivad i deras helskärmsappar. Det betyder att applikationer inte påverkas alls av skåran i helskärmsläge utan ingripande av utvecklare.

Istället kommer en svart stapel att visas på vardera sidan av skåran, som efterliknar effekten av en mycket tjockare toppram.

Apple

Inte alla MacBooks har skåror

Apples fascination för hacket på både iPhone och nu MacBook Pro fortsätter att dela åsikter, men faktum är att det finns alternativ om du kan komma undan med en mindre kraftfull MacBook.

M1 Macbook Air och 13-tums M1 MacBook Pro har ännu inte fått den skåra behandlingen, och med tanke på Apples något förutsägbara uppdateringscykel kommer sannolikt att förbli så här ett tag till.

RELATED Vad är skillnaden mellan Apples M1, M1 Pro och M1 Max?

För vissa kan hacket vara en nackdel, men det överskådas enkelt av kraft- och prestanda-till-watt-förhållandet för de nya M1 Pro- och M1 Max-chipsen, 120Hz ProMotion-skärmen och Apple &#8217 ;s beslut att äntligen lägga till några användbara portar till sin Pro laptop efter år av donglar och adaptrar.

LÄS NÄSTA

  • › Hur man lägger till bilder i frågor i Google Formulär
  • › Så här tar du bort dina foton på Facebook
  • › Razer tror att du vill ha ett PC-spelheadset som vibrerar
  • › Hur man får en länk till ett foto eller video på Instagram
  • › Fixningen för långsamma AMD-processorer på Windows 11 är här