TV4:s expert: Mordet beror på klassklyftor

0
61

Publicerad 22 oktober 2021 kl 11.18

Inrikes. Den svenske rapparen Nils Grönberg, alias Einár, sköts till döds 19 år gammal i Hammarby sjöstad på torsdagskvällen. Enligt Rossana Dinamarca, tidigare ledamot för V i Sveriges riksdag och nu inbjuden som expert av TV4, beror händelsen på ökade klyftor och brister i välfärden.

Gilla artikeln på Facebook

– Det är politisk handling som krävs nu, och då handlar det inte om att ropa på mer poliser eller strängare straff, förklarade Rossana Dinamarca för tv-tittarna.

– Vi har haft ett samhälle som alltför länge nu har hållit på att slitas isär, där vi har pratat mer om att rika välbärgade människor behöver få ännu mer pengar i sina plånböcker och vi har bara skurit ner i skatter. Vi måste satsa ordentligt på välfärden.

Vid sin död hade Einár tjänat runt sex miljoner konor på hitlåtar som ”Katten i trakten”, ”Första klass” och ”Fusk”.