Skicka ett team av parlamentsledamöter till Bangladesh för att undersöka attacker mot hinduer: VHP till regeringen

0
53

Polisen stöter mot muslimska hängivna under en protest mot en påstådd förolämpning av islam, utanför landets främsta Baitul Mukarram -moské i Dhaka, Bangladesh. (AP)

Vishva Hindu Parishad (VHP) krävde på onsdagen att ett team av indiska parlamentariker skulle skickas till Bangladesh för en undersökning av de senaste incidenterna av våld mot hinduiska minoriteter i grannlandet och dess rapport offentliggöras.

Saffranskläderna vädjade också till unionsregeringen att “agera hårt” och utöva tillräcklig press på premiärminister Sheikh Hasinas regering för att säkerställa att de hinduiska minoriteterna i Bangladesh inte diskrimineras och förföljs.

“Centralregeringen bör skicka en faktagrupp av parlamentsledamöter till Bangladesh för att genomföra en fullständig utredning av förföljelsen av den inhemska minoritetens hinduer i Bangladesh och offentliggöra sin rapport,” ett uttalande från VHP citerade outfitens gemensamma generalsekreterare Surendra Jain som sa.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Läs också |Gemensamt våld stenar Bangladesh: Här är vad som har hände hittills

Jain tog upp en protest, organiserad av VHP, nära Bangladeshs högkommission i Delhi mot de senaste attackerna mot hinduiska minoriteter och vandalisering av tempel och Durga puja -tält i Bangladesh.

“Indiens regering står inte så starkt emot förföljelsen av hinduer i Bangladesh som den gör i liknande situationer i Afghanistan och Pakistan,” sa VHP-ledaren.

“Därför bör Indiens regering agera tufft och utöva alla lämpliga krafter och påtryckningar på premiärminister Sheikh Hasinas regering så att all form av förföljelse och diskriminering av den inhemska minoritetens hinduer i hennes land proaktivt förbjuds,“ 8221; tillade han.

Jain och VHP’s enhetspresident i Delhi, Kapil Khanna, ringde senare Bangladeshs högkommissarie och överlämnade ett memorandum som kräver att säkerheten och säkerheten för de hinduiska minoriteterna i Bangladesh måste garanteras, saffran outfit sa i uttalandet.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste India News, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.