Skadlig kod sprids via massiv kampanj på Youtube

0
55

Skadlig kod som stjäl inloggningsuppgifter sprids just nu via Youtube i en kampanj som tilltagit rejält i intensitet på senare tid. Det rapporterar sajten Bleeping Computer. Tusentals videoklipp och kanaler ingår i den stora kampanjen. I klippen beskrivs bland annat hur man kringgår kopieringsskyddet i mjukvara och hur man fuskar i spel, och klippen innehåller alltid en eller flera länkar som påstås leda till de verktyg som nämns. Den som klickar på någon av länkarna kommer till en fildelningssajt där den skadliga koden installeras. Den skadliga koden skannar därefter alla installerade webbläsare efter inloggningsdetaljer. Google uppger för Bleeping Computer att man är medvetna om kampanjen och säger att man vidtagit åtgärder för att stoppa det hela.