Send et team av parlamentsmedlemmer til Bangladesh for å undersøke angrep på hinduer: VHP til regjeringen

0
43

Politi sammenstøt med muslimske hengivne under en protest over en angivelig fornærmelse mot islam, utenfor landets hovedmoske Baitul Mukarram i Dhaka, Bangladesh. (AP)

Vishva Hindu Parishad (VHP) krevde onsdag at et team av indiske parlamentarikere skulle sendes til Bangladesh for å undersøke de nylige hendelsene av vold mot hinduistiske minoriteter i nabolandet og dets rapport offentliggjøres.

Safran-antrekket appellerte også til unionsregjeringen om å “oppføre seg tøft” og utøve tilstrekkelig press på statsminister Sheikh Hasinas regjering for å sikre at hinduistiske minoriteter i Bangladesh ikke blir diskriminert og forfulgt.

“ Sentralregjeringen bør sende et faktaundersøkelseslag av parlamentsmedlemmer til Bangladesh for å gjennomføre en fullstendig undersøkelse av forfølgelsen av urbefolkningen i Hinduer i Bangladesh og offentliggjøre rapporten, ” en uttalelse fra VHP siterte antrekkets felles generalsekretær Surendra Jain som sa.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Les også |Fellesvold rocker Bangladesh: Her er hva som har skjedd så langt

Jain tok opp en protest, organisert av VHP, nær Bangladesh høykommisjon i Delhi mot de nylige angrepene på hinduistiske minoriteter og vandalisering av templer og Durga puja-telt i Bangladesh.

“Regjeringen i India står ikke så sterkt imot forfølgelsen av hinduer i Bangladesh som den gjør i lignende situasjoner i Afghanistan og Pakistan,” sa VHP-lederen.

“Derfor bør regjeringen i India opptre tøft og utøve alle hensiktsmessige trekk og press på regjeringen til statsminister Sheikh Hasina slik at enhver form for forfølgelse og diskriminering av den urbefolkede minoritetens hinduer i landet hennes proaktivt blir forbudt,“ 8221; la han til.

Jain og VHP’s enhetspresident i Delhi, Kapil Khanna, oppfordret senere Bangladesh høykommissær og overrakte et memorandum som krever at sikkerheten og sikkerheten til de hinduistiske minoritetene i Bangladesh må sikres, safran antrekk sa i uttalelsen.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.