Oculus Quest 2 är fantastiskt, och det är framtiden för VR

0
60
Wirestock Creators/Shutterstock.com< /figure>

Oculus Quest 2 representerar en stor förändring inte bara för Oculus, utan för VR som helhet. Kompakt, prisvärd och nästan oändligt mångsidig, detta är mallen för framtiden för VR. En dag kommer vi ihåg att det började här.

A Crash Course on Quest

Ifall du’ve aldrig hört talas om Oculus Quest 2, det är det senaste i en serie fristående VR-headset. “Fristående” betyder att du, precis som en videospelskonsol eller PC, bara behöver köpa headsetet för att börja använda programvaran. Inuti Quest 2 finns en hel mobil dator samt ett digitalt skyltfönster med spel och appar.

RELATERATHur man spelar PC VR-spel på en Oculus Quest 2

Quest-headseten är batteridrivna och behöver inga externa rörelsespårare, så du kan ta dem vart som helst med dig. Bäst av allt, om du har en VR-kompatibel dator kan du också använda ett Quest-headset som ett anslutet PC VR-headset. Du kan till och med spela PC VR-spel trådlöst.

Mångsidighet är nyckeln

Sydney Butler

The Quest 2 är otroligt mångsidig, och det är den främsta anledningen vi tror att det är framtiden för VR. Du behöver bara köpa detta ena VR-headset och du får tillgång till nästan alla former av VR. Oavsett om du vill spela avancerade PC VR-spel, använda VR i rumsskala, sittande eller spela på bussen (inför förbryllade pendlare), kan du.

Som en surfplatta eller bärbar dator kan du slänga en Quest 2 i en väska och ta den med dig. (Du vill antagligen köpa den officiella väskan innan du gör det, förstås.)

RELATERAD De bästa VR -headseten för semester 2021: en ny spelgräns

Den största bedriften Oculus åstadkommit med Quest är att ta bort friktionen mellan att vilja ha tillgång till VR och att vara i VR. Det finns inget att ställa in, åtminstone inte efter den första, ja, installationen. Sätt bara på headsetet så är du tillbaka i farten. VR som du bara kan kliva in i när som helst är avgörande för en utbredd användning av tekniken. Quest 2 har redan passerat en avgörande tröskel på detta område.

The Quest’s Price Is Right

Inköpssidan Quest 2

En basmodell 128GB Quest 2 ger dig 299 $. Även om det inte är en liten summa pengar, är det definitivt i samma bollplank som Nintendo Switch eller Xbox Series S. Det är också ganska mycket billigare än premium PC VR-headset som t.ex. Valve Index eller HP Reverb G2. Även om det bara är en tredjedel av ett Valve Indexs pris, är indexet inte tre gånger bättre. Du får 80 % av premium PC VR-upplevelsen till endast 30 % av priset. Det är svårt att tro att Oculus tjänar några pengar på hårdvaran till det här priset, men det är en fantastisk affär för användarna och öppnar vägen för massantagande av tekniken.

Bästa fristående VR Headset

Oculus Quest 2 128GB

The Quest 2 är det enda verkliga valet i fristående VR just nu, så det är bra att det också är det bästa alternativet. Ultimat mångsidighet kombinerat med ett fantastiskt ingångspris.

Amazon

$ 299,00

It & # 8217; sa Porten till Mixed Reality

Även om Quest 2 inte var designad som en riktig mixed reality-enhet, har Oculus fortsatt traditionen med den ursprungliga Quest genom att hitta nya sätt att återanvända hårdvaran i headsetet för att göra nya saker. Det började med deras försök att förvandla den första Quest till ett PC VR -headset med en USB -kabel och det var så framgångsrikt att det dödade alla andra Oculus -headset, vilket förändrade hela förloppet av företagets produktsortiment. Oculus kom också på hur man använder de inbyggda spårningskamerorna för att spåra bara händer, utan kontroller. Detta möjliggör en helt ny typ av VR-upplevelse och interaktivitetsnivå.

På sistone har företaget experimenterat med grundläggande mixed reality-funktioner. Spårningskamerorna kan bara återge svartvita bilder, det räcker för att skapa några coola användningsfall. Exempelvis kan Quest -headset nu känna igen ditt skrivbord, soffa eller datorns tangentbord och blanda ihop dem med VR -bilderna. Detta gör att du enkelt kan interagera med verkliga objekt och gör VR-produktivitetsapplikationer mer praktiska.

Framtiden för VR är förmodligen “extended reality”, där du kan gå från full virtuell verklighet, genom mixed reality, hela vägen till verklig verklighet efter behag. Allt med ett enda headset. Quest 2 är inte där än, men det håller på att formas för att bli den vanliga startpunkten för utökad verklighet. Vi förväntar oss att en framtida Quest-efterträdare kommer att ha kameror som också tar hänsyn till fullfärgs, stereoskopisk blandad verklighet.

The Quest Pro and the Future of VR< /h2>

På tal om VR: s framtid finns det ihållande rykten om en Quest Pro på gång, även om vi inte vet mycket om det annat än att det är en separat enhet från en påstådd Quest 3. Microsoft har något lättade på gasen när det kommer till deras företagsfokuserade Windows Mixed Reality-plattform och vi kan föreställa oss att Oculus kanske vill flytta in i det professionella rummet med en mer affärsfokuserad Quest.

Annons

När det gäller framtiden för konsumentserien Quest kommer trenden troligen att gå mot mindre och lättare headset. Möjligen använda mikro-OLED-paneler, vilket kan göra det möjligt för VR-headset som är mer som skidglasögon än dykmasker. Mikro-OLED-teknik är ett hett ämne inom VR och till och med det ryktade Apple VR-headsetet tros använda det.

Den som än slutar med att knäcka den vanliga VR-marknaden, vi misstänker att produkten kommer att ha mer gemensamt med Quest än Oculus Rift. Faktum är att Valve’s Index-efterträdare kan visa sig vara ett fristående headset också. Imitation är verkligen den uppriktigaste formen av smicker.

The Quest 2 är inte perfekt

 

Quest 2 är en fantastisk enhet, och vi ser verkligen att den bryter ny mark för vad VR kommer att vara framöver—men det betyder inte att det är den perfekta produkten idag.

< p> Du kan hävda att Oculus Quest 2 är ett steg tillbaka på vissa sätt jämfört med Oculus Quest 1, förstås. Vi önskar att det inte krävde ett Facebook-konto också.

Quest 2 har gott om utrymme för förbättringar, men det är svårt att rekommendera något annat headset till en vanlig person som vill komma in i virtuell verklighet idag. Om du inte har ett VR-headset ännu, är detta det mest övertygande att köpa om du inte har en VR-förberedd dator av högsta klass och du är villig att spendera mycket mer pengar på en VR-headset.

Annons

Även om det inte är det mest premiumheadsetet, är det fullmatat med innovativa programvaruidéer (som handspårning och rörelsespårning inifrån och ut) och potent hårdvara för fristående VR-upplevelser. Framtida versioner av Quest kommer givetvis att stryka ut eventuella återstående ojämna kanter, men Quest 2 är i allra högsta grad en riktig konsumentprodukt, redo för mainstream-antagande.

The Best VR Headset för Holiday 2021: en ny spel Frontier Bästa VR-headset Övergripande Oculus Quest 2 256 GB Amazon

$ 399,00
& nbsp;

Bästa budget VR-headset Oculus Quest 2 128 GB Amazon

$ 299,00
& nbsp;

Bästa VR-headset för konsolspel Sony PlayStation VR Amazon

249,99 USD
$ 349,99 Spara 29%

Bästa fristående VR-headset Oculus Quest 2 Amazon

$ 399,00
& nbsp;

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Hur man lägger till bilder i frågor i Google Formulär
  • › Så här tar du bort dina foton på Facebook
  • › Razer tror att du vill ha ett PC-spelheadset som vibrerar
  • › Hur man får en länk till ett foto eller video på Instagram
  • › Fixningen för långsamma AMD-processorer på Windows 11 är här