Het chiptekort is zo slecht Raspberry Pi-prijzen zijn gestegen

0
70
Zoltan Kiraly/Shutterstock.com< /figuur>

Als er één ding is waar de Raspberry Pi bekend om staat, dan is het wel betaalbaar te zijn. Dit chiptekort veroorzaakt echter problemen voor iedereen, en de Raspberry Pi zal een prijsstijging zien.

GERELATEERD: Wat is de Raspberry Pi?

Eben Upton heeft op het officiële Raspberry Pi-blog gepost over de prijsverhoging, en hoewel het nogal ongelukkig is voor kopers, klinkt het noodzakelijk. In het bericht werd aangehaald dat “de toename van de vraag naar elektronische producten voor thuiswerk en entertainment tijdens de pandemie is verworden tot paniekaankopen, omdat bedrijven proberen de componenten te beveiligen die ze nodig hebben om hun producten te bouwen.” p>

Het bedrijf zegt dat het verwacht dat onze uitdagingen in de toeleveringsketen tot 2022 zullen aanhouden. Hierdoor zal de prijs van sommige Raspberry Pi-modellen stijgen. Met name de oudere die zijn gebouwd op 40nm silicium zullen een prijsstijging zien.

De Raspberry Pi 4 van 2 GB gaat naar $ 45, wat volgens Raspberry Pi gebeurde omdat de kostenstijgingen veroorzaakt door het huidige tekort ertoe leiden dat dit product momenteel niet economisch levensvatbaar is tegen deze lagere prijs. We verplaatsen het daarom tijdelijk terug naar $45.”

GERELATEERDDe beste Raspberry Pi-kits voor de feestdagen 2021 voor je nieuwste project

Om deze prijsstijging te helpen bestrijden, brengt Raspberry Pi de 1 GB Raspberry Pi 4 terug en verkoopt deze voor $ 35. Hierdoor kunnen kopers kiezen tussen wat minder geheugen voor de prijs die ze gewend zijn of een prijsstijging van $ 10 voor dezelfde hoeveelheid geheugen die ze gewend zijn.

Advertentie

Het bedrijf is ervan overtuigd dat het de prijzen van de Raspberry Pi 4 en Compute Module 4 niet hoeft te verhogen, aangezien het de komende twaalf maanden genoeg 28nm silicium heeft om aan de vraag naar die apparaten te voldoen.

Upton rondde de post af door erop te wijzen dat deze verhogingen tijdelijk zijn. “Deze prijswijzigingen zijn er niet om te blijven. Aangezien de problemen met de wereldwijde toeleveringsketen afnemen, zullen we dit probleem blijven herhalen en we willen de prijzen zo snel mogelijk terugbrengen naar waar het was.

GERELATEERD: De Raspberry Pi in- en uitschakelen

LEES VOLGENDE

  • › Afbeeldingen toevoegen aan vragen in Google Formulieren
  • › Hoe u uw foto's op Facebook kunt verwijderen
  • › Razer denkt dat je een pc-gamingheadset wilt die trilt
  • › Een link naar een foto of video op Instagram krijgen
  • › De oplossing voor trage AMD-processors op Windows 11 is er