EU-chefen om energikrisen: Vi behöver fortfarande gas

0
93

EU behöver fortfarande kärnkraft och under en övergångsperiod naturgas för sin energiförsörjning. Det sa EU-komissionens ordförande Ursula von der Leyen efter EU-toppmötets andra dag, rapporterar Direkt. Under toppmötet har EU-ledarna bland annat diskuterat de skenande energipriserna och vilka åtgärder man kan vidta på kort och meddellång sikt. – För framtidens energimix är det uppenbart att vi behöver mer förnybart, som är mycket billigare nuförtiden, sa von der Leyen enligt Direkt. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis hela hösten (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.