De Oculus Quest 2 is geweldig en het is de toekomst van VR

0
50
Wirestock Creators/Shutterstock.com< /figuur>

De Oculus Quest 2 vertegenwoordigt een grote verschuiving, niet alleen voor Oculus, maar voor VR als geheel. Compact, betaalbaar en bijna oneindig veelzijdig, dit is de sjabloon voor de toekomst van VR. Op een dag zullen we ons herinneren dat het hier begon.

Een spoedcursus over Quest

Voor het geval je nog nooit van de Oculus Quest 2 gehoord, het is de nieuwste in een reeks standalone VR-headsets. “Stand-alone” betekent dat u, net als een videogameconsole of pc, alleen de headset hoeft te kopen om de software te gebruiken. In de Quest 2 bevindt zich een volledige mobiele computer en een digitale etalage met games en apps.

GERELATEERDPC VR-games spelen op een Oculus Quest 2

De Quest-headsets werken op batterijen en hebben geen externe bewegingstrackers nodig, dus u kunt ze meenemen overal met jou. Het beste van alles is dat als je een VR-compatibele pc hebt, je een Quest-headset ook als een aangebonden pc-VR-headset kunt gebruiken. Je kunt zelfs PC VR-games draadloos spelen.

Veelzijdigheid is de sleutel

Sydney Butler

De Quest 2 is ongelooflijk veelzijdig, en dat is de belangrijkste reden we denken dat dit de toekomst van VR is. Je hoeft maar deze ene VR-headset aan te schaffen en je krijgt toegang tot bijna elke vorm van VR. Of je nu high-end pc-VR-games wilt spelen, VR op kamerschaal wilt gebruiken, zittend of in de bus wilt spelen (voor verbijsterde forenzen), het kan.

Net als een tablet of laptop kun je een Quest 2 in een tas gooien en meenemen. (Je wilt natuurlijk eerst de officiële draagtas kopen voordat je dat doet.)

GERELATEERDDe beste VR-headsets voor de feestdagen 2021: een nieuwe gaming-grens

De grootste prestatie die Oculus met de Quest heeft geleverd, is het wegnemen van wrijving tussen toegang willen tot VR en in VR zijn. Er is niets om in te stellen, althans niet na de eerste, nou ja, setup. Zet gewoon de headset op en je bent weer in actie. VR waar je op elk moment in kunt stappen, is cruciaal voor een brede acceptatie van de technologie. De Quest 2 heeft op dit gebied al een cruciale drempel overschreden.

De prijs van de Quest is goed

De aankooppagina van Quest 2

Een basismodel 128 GB Quest 2 kost $ 299. Hoewel dat geen klein bedrag is, is het zeker in dezelfde marge als de Nintendo Switch of Xbox Series S. Het is ook een stuk goedkoper dan premium pc VR-headsets zoals de Valve Index of HP Reverb G2. Hoewel het slechts een derde is van de prijs van een Valve Index, is de Index niet drie keer beter. Je krijgt 80% van de premium PC VR-ervaring voor slechts 30% van de prijs. Het is moeilijk te geloven dat Oculus voor deze prijs geld verdient aan de hardware, maar het is een fantastische deal voor gebruikers en opent de weg voor massale acceptatie van de technologie.

Beste zelfstandige VR Headset

Oculus Quest 2 128GB

The Quest 2 is momenteel de enige echte keuze in stand-alone VR, dus het is maar goed dat het ook de beste optie is. Ultieme veelzijdigheid gecombineerd met een geweldige instapprijs.

Amazon

$ 299.00

It & # 8217; sa Gateway to Mixed Reality

Hoewel de Quest 2 niet is ontworpen als een echt mixed reality-apparaat, heeft Oculus de traditie van de originele Quest voortgezet door nieuwe manieren te vinden om de hardware van de headset opnieuw te gebruiken om nieuwe dingen te doen. Het begon met hun pogingen om de eerste Quest om te zetten in een VR-pc-headset met behulp van een USB-kabel en dat was zo succesvol dat elke andere Oculus-headset werd gedood, waardoor de hele koers van het productassortiment van het bedrijf veranderde. Oculus bedacht ook hoe de ingebouwde trackingcamera's konden worden gebruikt om blote handen te volgen, zonder controllers. Dit zorgt voor een geheel nieuw type VR-ervaring en interactiviteitsniveau.

De laatste tijd heeft het bedrijf geëxperimenteerd met elementaire mixed reality-functies. De trackingcamera's kunnen alleen zwart-witbeelden reproduceren, dat is genoeg om een ​​paar coole use-cases te creëren. De Quest-headsets kunnen nu bijvoorbeeld uw bureau, bank of computertoetsenbord herkennen en deze mengen met de VR-beelden. Hierdoor kun je gemakkelijk communiceren met objecten uit de echte wereld en worden VR-productiviteitstoepassingen praktischer.

De toekomst van VR is waarschijnlijk "extended reality", waar je naar believen van volledige virtual reality, via mixed reality, helemaal naar de echte realiteit kunt gaan. Allemaal met een enkele headset. De Quest 2 is er nog niet, maar het wordt het mainstream toegangspunt voor extended reality. We verwachten dat een toekomstige Quest-opvolger camera's zal hebben die ook rekening houden met full-color, stereoscopische mixed reality.

De Quest Pro en de toekomst van VR< /h2>

Over de toekomst van VR gesproken, er zijn aanhoudende geruchten over een Quest Pro onderweg, hoewel we er niet veel over weten, behalve dat het een apart apparaat is van een vermeende Quest 3. Microsoft heeft een beetje van het gas af als het gaat om hun enterprise-gerichte Windows Mixed Reality-platform en we kunnen ons voorstellen dat Oculus misschien naar de professionele ruimte wil verhuizen met een meer zakelijke Quest.

Advertentie

Wat de toekomst van de Quest-lijn voor consumenten betreft, zal de trend waarschijnlijk gaan naar kleinere en lichtere headsets. Mogelijk met behulp van micro-OLED-panelen, waardoor VR-headsets mogelijk meer op een skibril lijken dan op duikmaskers. Micro-OLED-technologie is een hot topic in VR en men denkt dat zelfs de Apple VR-headset deze gebruikt.

Wie uiteindelijk de mainstream VR-markt kraakt, we vermoeden dat het product meer gemeen zal hebben met de Quest dan met de Oculus Rift. Inderdaad, de opvolger van Valve's Index kan ook een op zichzelf staande headset blijken te zijn. Imitatie is echt de meest oprechte vorm van vleierij.

The Quest 2 Is Not Perfect

 

De Quest 2 is een geweldig apparaat en we zien echt dat het nieuwe wegen inslaat voor wat VR zal gaan worden, maar dat betekent niet dat het vandaag het perfecte product is.

< p>Je kunt stellen dat de Oculus Quest 2 in sommige opzichten een stap terug is in vergelijking met de Oculus Quest 1, natuurlijk. We zouden willen dat er ook geen Facebook-account voor nodig was.

De Quest 2 heeft veel ruimte voor verbetering, maar het is moeilijk om een ​​andere headset aan te bevelen aan de gemiddelde persoon die vandaag in virtual reality wil stappen. Als je nog geen VR-headset hebt, is dit de meest aantrekkelijke om te kopen, tenzij je een high-end VR-ready pc hebt en je bereid bent veel meer geld uit te geven aan een VR-headset.

Advertentie

Hoewel het niet de meest premium headset is, zit hij boordevol innovatieve software-ideeën (zoals handtracking en inside-out motion tracking) en krachtige hardware voor zelfstandige VR-ervaringen. Toekomstige versies van de Quest zullen natuurlijk alle resterende ruwe randen gladstrijken, maar de Quest 2 is bij uitstek een echt consumentenproduct, klaar voor mainstream adoptie.

De beste VR Headsets voor Holiday 2021: A New Gaming Frontier Beste VR-headset in het algemeen Oculus Quest 2 256 GB Amazon

$ 399.00
& nbsp;

Beste budget VR-headset Oculus Quest 2 128 GB Amazon

$ 299.00
& nbsp;

Beste VR-headse voor consolegaming Sony PlayStation VR Amazon

$ 249,99
$ 349,99 Bespaar 29%

Beste zelfstandige VR-headset Oculus Quest 2 Amazon

$ 399.00
& nbsp;

Read next

  • & rsaquo; Afbeeldingen toevoegen aan vragen in Google Formulieren
  • › Hoe u uw foto's op Facebook kunt verwijderen
  • › Razer denkt dat je een pc-gamingheadset wilt die trilt
  • › Een link naar een foto of video op Instagram krijgen
  • › De oplossing voor trage AMD-processors op Windows 11 is er