De beste Halloween-films op Disney+ in 2021

0
87
Caleb ryan vriend/Shutterstock.com

Er zijn geen horrorfilms op Disney+, maar dat betekent niet dat er geen goede Halloween-kijkopties zijn. Van animatie tot musicals tot superheldenactie, Disney+ heeft spookachtige, bovennatuurlijke content voor alle leeftijden. Dit zijn de beste Halloween-films op Disney+.

Inhoudsopgave

Bedknoppen en bezemstelen< br/>De zwarte ketel
Coco
Doctor Strange
Frankenweenie
Into the Woods
James en de reuzenperzik
Maleficent
The Nightmare Before Kerst
Terug naar Oz

GERELATEERD: De beste Halloween-films op Netflix in 2021

Bedknoppen en bezemstelen< /h2>

Bedacht als een soort begeleidend stuk bij Disney-hit Mary Poppins, Bedknobs and Broomsticks komt van dezelfde regisseur en heeft nummers van hetzelfde songwritingteam, maar het is een vreemder, meer psychedelisch bovennatuurlijk verhaal. Het speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en speelt Angela Lansbury als een aspirant-heks die een drietal kinderen opvangt die de Blitz in Londen ontvluchten.

Ze gaan op een heerlijk bizarre reeks magische avonturen, met als hoogtepunt wanneer ze een museum reanimeren vol lege harnassen om de nazi-indringers in hun badplaats te verslaan.

Bekijk op Disney+

The Black Cauldron

Een zeldzame Disney-geanimeerde box-office-flop, The Black Cauldron is een grimmige afwijking van de kleurrijke geanimeerde musicals waar Disney bekend om staat. In plaats daarvan is het een donker fantasieverhaal met echo's van The Lord of the Rings, zonder liedjes. Een jonge boerenjongen wordt de grote hoop om zijn land te redden van de kwaadaardige Gehoornde Koning, die op zoek is naar de magische Zwarte Ketel die hem onnoemelijke macht zal geven. Het verhaal is een beetje schokkerig, maar de fantasiewereld van de film is creatief ontworpen en er is een echt gevoel van gevaar en mysterie.

Bekijk op Disney+

GERELATEERD:

strong> De beste Halloween-films op Amazon Prime Video in 2021

Coco

Een 12-jarige jongen reist per ongeluk naar het Land van de Doden in Pixar's mooie animatiefilm Coco. De jonge Miguel is een ambitieuze muzikant, maar zijn familie verbiedt het spelen van muziek, dus hij moet in het geheim oefenen. Tijdens het Day of the Dead-festival in Mexico veroorzaakt hij onbewust een vloek die hem naar het hiernamaals transporteert, en hij moet contact maken met zijn overleden familieleden om terug te kunnen keren. Coco combineert macabere beelden met een positieve boodschap over familie en vergeving, in de typisch gedetailleerde, meeslepende stijl van Pixar.

Bekijk op Disney+

Doctor Strange< /h2>

Het Marvel Cinematic Universe komt het dichtst in de buurt van een horrorfilm. Doctor Strange combineert het heldere verhaal van superhelden van Marvel met de gevoeligheid van horrorregisseur Scott Derrickson (Sinister, Deliver Us From Evil). Benedict Cumberbatch speelt het titelpersonage, een arrogante chirurg die zich onderdompelt in de mystieke kunsten na een auto-ongeluk waardoor hij zijn medische carrière niet meer kan voortzetten.

GERELATEERD: De Beste Halloween-films op HBO Max in 2021

Terwijl Strange het opneemt tegen de demon Dormammu, voegt Derrickson elementen van geestverruimende horror toe als aanvulling op de bekende superheldengevechten, voor een film die de bovennatuurlijk met het superhelden.

Bekijk op Disney+

Frankenweenie

Tim Burton begon zijn carrière als animator bij Disney, waar hij zijn vroege live-action korte film Frankenweenie maakte. Bijna 30 jaar later keerde Burton terug naar Disney voor een lange animatiefilm van Frankenweenie, over een jonge jongen die zijn hond tot leven wekt nadat hij door een auto is aangereden. Geschoten in zwart-wit met stop-motion animatie verbeterd door CGI, Frankenweenie is een wrang eerbetoon aan Mary Shelley's Frankenstein en zijn verschillende verfilmingen, met Burton's typische affiniteit voor buitenstaanders.

Je kunt teruggaan en de originele korte film uit 1984 ook op Disney+ bekijken.

Bekijk op Disney+

Into the Woods

Stephen Sondheims succesvolle Broadway-musical Into the Woods wordt een uitbundige fantasiefilm in de bewerking van regisseur Rob Marshall. Het verhaal bevat elementen van meerdere fabels, met Meryl Streep als een heks die zich bemoeit met de levens van verschillende ongelukkige boeren. Bekende sprookjesfiguren zoals Assepoester, Roodkapje en Jack (van de bonenstaak) verschijnen op opnieuw bedachte manieren, waarbij hun verhalen nieuwe, donkerdere wendingen nemen. Het weelderige productieontwerp en de kostuums vormen een aanvulling op de gedenkwaardige liedjes van Sondheim.

Bekijk op Disney+

GERELATEERD: De beste Halloween-films op Hulu in 2021< /p>

James en de reuzenperzik

De romans van Roald Dahl zijn het belangrijkste bronmateriaal voor donkere maar kindvriendelijke fantasie, en regisseur Henry Selick omarmt dat in zijn bewerking van Dahl's James and the Giant Peach. De film combineert live-actie met stop-motionanimatie en volgt de jonge James (Paul Terry) en zijn avonturen in een magisch verbeterd stuk fruit. James ontsnapt aan zijn wrede tantes en vindt onderdak in de reuzenperzik, samen met een groep insecten die op dezelfde manier zijn vergroot door middel van magie, en die zijn reisgenoten worden.

Bekijk op Disney+

Maleficent

De schurk uit Disney's tekenfilmklassieker Doornroosje staat in de schijnwerpers in de live-action Maleficent. Angelina Jolie schittert als de fee Maleficent, die haar krachten tegen het mensenrijk keert nadat ze is verraden door haar ware liefde. Jolie geeft een sardonische kantje aan het wraakzuchtige titelpersonage, dat ook teder en lief kan zijn als ze waakt over de naïeve prinses Aurora (Elle Fanning).

GERELATEERD: Hoe elke 'Halloween'-film te streamen

Met haar zwarte hoorns en ernstige jukbeenderen is Maleficent een topkeuze voor Halloween-kostuums, en deze film biedt wat diepte die past bij de opvallende visuele presentatie .

Bekijk op Disney+

The Nightmare Before Christmas

De titel kan verwijzen naar Kerstmis, maar The Nightmare Before Christmas gaat net zo veel over Halloween als het is over die andere vakantie. Geproduceerd door Tim Burton en geregisseerd door Henry Selick, de stop-motion geanimeerde musical waarin Jack Skellington, de koning van Halloween Town, besluit om Kerstmis over te nemen, met voorspelbaar rampzalige gevolgen.

Iedereen die bekend is met de speelse competitie tussen vakantie-esthetiek die zich afspeelt op sociale media, zal geamuseerd worden door deze film. Het staat vol met gothic-geïnspireerd kerstdesign en pakkende liedjes van Danny Elfman.

Bekijk op Disney+

Return to Oz

Gebaseerd op een paar latere Oz-boeken van L. Frank Baum, creëert Return to Oz een verrassend verontrustend vervolg op de klassieke Judy Garland-musical The Wizard of Oz. Terug in Kansas na haar reis naar het magische Land van Oz, wordt Dorothy (Fairuza Balk) onderworpen aan elektroshockbehandelingen om haar te genezen van haar vermeende waanideeën.

Ze ontsnapt terug naar Oz, maar het is vervallen en somber geworden, geregeerd door de tirannieke Nome King. Terugkeren naar Oz is misschien te veel voor kleine kinderen, maar het is een fascinerende en visueel verbluffende opvatting van Oz als een verwrongen weerspiegeling van de geliefde klassieker.

Kijk op Disney + The Best Streaming Devices voor Holiday 2021 Beste streamingapparaat in het algemeen Roku Streaming Stick 4K (2021) Amazon

$ 49.99
& nbsp;

Beste budget-streamingapparaat Fire TV Stick Lite (2020) Amazon

$ 21.99
$ 29.99 U bespaart 27%

Beste Roku-streamingapparaat Roku Ultra (2020) Amazon

$ 69,99
$ 99,99 Bespaar 30%

Beste Fire TV-apparaat Fire TV Stick 4K (2018) Amazon

$ 34.99
$ 49,99 Bespaar 30%

Beste Google TV-apparaat Chromecast met Google TV (2020) Winkel Beste Android TV-apparaat NVIDIA SHIELD Pro (2019) Amazon

$ 199.99
& nbsp;

Beste Apple TV-apparaat Apple TV 4K (2021) Amazon

$ 169.00
$ 179,00 Bespaar 6%

LEES NEXT

  • & rsaquo; Afbeeldingen toevoegen aan vragen in Google Formulieren
  • › Hoe u uw foto's op Facebook kunt verwijderen
  • › Razer denkt dat je een pc-gamingheadset wilt die trilt
  • › Een link naar een foto of video op Instagram krijgen
  • › De oplossing voor trage AMD-processors op Windows 11 is er