Cong sier at Amarinder Singhs uttalelse beviser at det var riktig å erstatte ham

0
49

Tidligere Punjab CM Amarinder Singh (Ekspressfoto av Prem Nath Pandey)

Kongressen på onsdag tok et sveip mot tidligere Punjab-sjefsminister Amarinder Singh og spurte ham om han hadde samarbeidet med BJP ved å bringe de tre landbrukslovene som bøndene protesterer mot siden i fjor.

Kommentarene kom en dag etter at Amarinder Singh, som trakk seg som sjefsminister i september etter at han hadde falt sammen med kongressledelsen , sa at han ville flyte sitt politiske parti og kan innrette seg med BJP hvis bøndene’ protest er løst.

“Måten slike uttalelser blir gitt offentlig på, er spørsmålet om Amarinder Singh og BJP var i samspill med hverandre om å bringe tre svarte jordbrukslover,& #8221; sa Kongressens talsperson Gourav Vallabh, og la til Singhs uttalelser bekrefter partiets beslutning om å erstatte ham som sjefsminister.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png < p>“Det ser ut til at BJP og Amarinder Singh var sammen om å bringe de tre gårdslovene,” sa han på spørsmål om Singhs uttalelse.

Congres -veteranen hadde sluttet som sjefsminister og sa at han ikke vil møte ytterligere ydmykelse av partiet, og ble erstattet av Charanjit Singh Channi.

Vallabh sa at “99 prosent av Punjabs MLAer forsto disse problemene” og språket som brukes av Singh at han ikke har noen problemer med å knytte seg til BJP, som brakte de tre svarte lovene, beviser at Kongresspartiets handling for å erstatte ham var riktig.

Sa Vallabh uten å undervurdere hans bidrag til kongressen, Singhs uttalelser beviser hva noen skeptikere pleide å si for noen uker siden, og nå er han klar til å gå sammen med det partiet som ikke gir en juridisk garanti til MSP.

Også Les |Kongressen opptrådte som om kaptein Amarinder Singh alene var ved makten i over 4 år, sier AAP

Harish Rawat, AICCs generalsekretær med ansvar for Punjab, sa også at Amarinder Singh har bevist det MLA-ene sa i en stund at han er sammen med BJP og Akalis.

Han sa &#8220 ;han vil kutte i kongressens stemmer og vil på sin side hjelpe BJP”, men folk i Punjab forstår nå alt.

Rawat har også oppfordret partiets høykommando til å avlaste ham fra pliktene til å ha ansvaret for Punjab ettersom han ønsket å bruke all sin tid i sin ‘karm-bhoomi’ Uttarakhand, som har blitt hardt rammet av flom.

< /p>

I et Facebook-innlegg sa han at det er valg i Punjab og Uttarakhand etter noen måneder, og at man ikke kan bruke heltid begge steder.

“Hvis jeg yter rettferdighet til mitt moderland, er det bare jeg som vil kunne yte rettferdighet til arbeidsplassen min. Jeg er veldig takknemlig overfor Punjab Congress og folket i Punjab for kontinuerlige velsignelser og moralsk støtte til meg,” sa han i innlegget sitt.

“Jeg har bestemt meg for å be til ledelsen om at jeg kan forbli fullt dedikert til Uttarakhand i løpet av de neste månedene.

“ Det er derfor jeg burde bli frigjort fra det ansvaret som er mitt nåværende ansvar i Punjab, ” sa han også.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.