Börsen vänder ner – Boliden rasar och Plejd rusar

0
63

Stockholmsbörsen inledde veckans sista handelsdag med stillastående index men vänder ner efter knappt 10 minuters handel. Veckan har dominerats av delårsrapporter och fredagsmorgonen var inget undantag. Bland de större bolagen har bland annat Saab, Billerud Korsnäs, Essity och Boliden redovisat kvartalssiffror. Boliden handlas ner 5 procent i starten efter att rapporten bommat estimaten. Essity lyfter samtidigt runt 5 procent. Saab och Billerud Korsnäs handlas ner 2,6 respektive upp 4 procent. Av de mindre bolagen kan Hövdings och Plejds rapporter nämnas. Den sistnämnda redovisade ett ökat rörelseresultat med 235 procent i tredje kvartalet. Det gick inte lika bra för Hövding som minskade omsättningen och ökade rörelseförlusten. Plejd stiger runt 7 procent och Hövding backar 1 procent. Bland övriga nyheter sticker Ericsson ut, där det amerikanska justitiedepartementet har anklagat telekombolaget Ericsson för att ha brutit mot en tidigare överenskommelse. Ericsson backar 3,4 procent. Texten uppdateras. New York-börserna i går
S&P 500: +0,3 %
Nasdaq: +0,6 %
Dow Jones: +/-0,0 %