Amerikanske kirurger har vellykket testet nyretransplantasjon av gris hos mennesker

0
53

Mottakerens unormale kreatininnivå – en indikator på dårlig nyrefunksjon – gikk tilbake til det normale etter transplantasjonen, sa Montgomery. (Representativt)

For første gang har en svinenyre blitt transplantert til et menneske uten å utløse umiddelbar avvisning av mottakerens immunsystem, et potensielt stort fremskritt som til slutt kan bidra til å lindre en alvorlig mangel på menneskelige organer for transplantasjon.

Prosedyren utført ved NYU Langone Health i New York City innebar bruk av en gris hvis gener hadde blitt endret slik at vevet ikke lenger inneholdt et molekyl som er kjent for å utløse nesten umiddelbar avvisning.

Mottakeren var en hjerne- død pasient med tegn på nedsatt nyrefunksjon hvis familie samtykket i forsøket før hun skulle tas av livsstøtte, sa forskere til Reuters.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

I tre dager ble den nye nyren festet til blodårene hennes og holdt utenfor kroppen hennes, noe som ga forskere tilgang til den. Testresultater av den transplanterte nyrens funksjon “så ganske normal ut,” sa transplantasjonskirurg Dr. Robert Montgomery, som ledet studien.

Nyren laget “den mengden urin du ville forvente” fra en transplantert menneskelig nyre, sa han, og det var ingen bevis for den kraftige, tidlige avstøtingen som sees når umodifiserte svinenyrer transplanteres til ikke-menneskelige primater.

Mottagerens unormale kreatininnivå & #8211; en indikator på dårlig nyrefunksjon – gikk tilbake til det normale etter transplantasjonen, sa Montgomery.

I USA venter nesten 107 000 mennesker for tiden på organtransplantasjoner, inkludert mer enn 90 000 som venter på en nyre, ifølge United Network for Organ Sharing. Ventetider for en nyre gjennomsnittlig tre til fem år.

Forskere har jobbet i flere tiår med muligheten for å bruke dyreorganer til transplantasjoner, men har blitt stymmet over hvordan man forhindrer umiddelbar avvisning av menneskekroppen. .

Montgomery’s team teoretiserte at å slå ut grisegenet for et karbohydrat som utløser avvisning – et sukkermolekyl, eller glykan, kalt alfa-gal – ville forhindre problemet.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Den genetisk endrede grisen, kalt GalSafe, ble utviklet av United Therapeutics Corps Revivicor-enhet. Den ble godkjent av US Food and Drug Administration i desember 2020, for bruk som mat for mennesker med kjøttallergi og som en potensiell kilde til humanterapi.

Medisinske produkter utviklet fra grisene vil fremdeles kreve spesifikke FDA-godkjenning før de brukes på mennesker, sa byrået.

Andre forskere vurderer om GalSafe-griser kan være kilder til alt fra hjerteklaffer til hudtransplantasjoner for menneskelige pasienter.

NYU-nyretransplantasjonseksperimentet bør bane vei for forsøk på pasienter med nyresvikt i sluttstadiet, muligens i løpet av de neste årene eller to, sa Montgomery, selv hjertetransplantert. Disse forsøkene kan teste tilnærmingen som en kortsiktig løsning for kritisk syke pasienter inntil en menneskelig nyre blir tilgjengelig, eller som en permanent graft. Det nåværende eksperimentet involverte en enkelt transplantasjon, og nyren ble liggende på plass i bare tre dager, så eventuelle fremtidige forsøk vil sannsynligvis avdekke nye barrierer som må overvinnes, sa Montgomery.

Deltakere vil sannsynligvis være pasienter med lave sjanser for å få en menneskelig nyre og en dårlig prognose for dialyse.

“For mange av disse menneskene er dødeligheten like høy som for noen kreftformer, og vi tenker ikke to ganger på å bruke nye medisiner og gjøre nye forsøk (hos kreftpasienter) når det kan gi dem et par måneder mer av livet,” Montgomery sa.

Forskerne jobbet med medisinske etikere, juridiske og religiøse eksperter for å undersøke konseptet før de ba en familie om midlertidig tilgang til en hjernedød pasient, sa Montgomery.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.