Wat is Pop!_OS?

0
67

Als je hebt gehoord over Pop!_OS, heb je misschien gezien dat mensen er vaak naar verwijzen als het beste Windows-alternatief of de ideale Linux-distributie voor gaming. Dit is wat er anders is aan deze Linux-distributie

Wat is Pop!_OS?

Pop!_OS is een Linux-distributie (gewoonlijk een distro genoemd) ontwikkeld door een bedrijf genaamd System76. Simpel gezegd, een Linux-distributie is een besturingssysteem dat is gebouwd op de Linux-kernel. Linux is open-source, gratis en een uitstekend alternatief voor Windows en macOS.

< /p>

Sinds 2005 produceert System76 Linux-computers die worden geleverd met een voorgeïnstalleerde distro met de naam Ubuntu in plaats van Windows. In 2017 creëerde het bedrijf zijn eigen distro, Pop!_OS, gebaseerd op Ubuntu, en begon het als alternatief aan te bieden.

Wat maakt Pop!_OS Anders?

Er zijn veel belangrijke factoren die Pop!_OS onderscheiden van Windows, macOS en zelfs andere distro's. Hier zijn er enkele.

Pop!_OS is gratis te gebruiken en vrij van advertenties

Omdat het een open-sourceproject is, is Pop!_OS volledig gratis. Als je een computer hebt die je voor basistaken wilt gebruiken en als je niet wilt betalen voor een Windows-licentie, kun je in plaats daarvan Pop!_OS installeren. Een van de beste dingen van Pop!_OS is dat je, in tegenstelling tot Windows, een schone, advertentievrije ervaring krijgt.

GERELATEERD: Hoe je alle Windows 10's kunt uitschakelen Ingebouwde advertenties

De visuele aantrekkingskracht

Op het eerste gezicht zou je kunnen stellen dat de huisindeling van Pop!_OS lijkt op die van macOS. Hoewel dat waar is, is de distro geen totale macOS-ripoff.

Advertentie

En het is niet alleen het uiterlijk. Het besturingssysteem biedt ook veel verschillende functies. Een van de favoriete functies van de community is iets dat 'auto-tiling' wordt genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, rangschikt de functie vensters in tegels en geeft het je een aantal sneltoetsen om erin te navigeren, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het bewegen van je muis en meer tijd hebt om werk gedaan te krijgen.

Linux Gaming

Linux-gebruikers raden Pop!_OS vaak aan voor gaming niet omdat het meer games ondersteunt dan andere besturingssystemen, maar omdat je games kunt spelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het installeren van grafische stuurprogramma's. Bij het downloaden van de distro kun je kiezen tussen een standaardvariant en een andere variant met vooraf geïnstalleerde NVIDIA-stuurprogramma's.

Waarom is dit van belang? Om te beginnen is het installeren van NVIDIA-stuurprogramma's op Linux niet altijd even eenvoudig geweest. Hoewel NVIDIA-ontwikkelaars belang zijn gaan hechten aan desktop Linux en het installatieproces van stuurprogramma's in de loop der jaren eenvoudiger is geworden, kunt u nog steeds problemen tegenkomen bij het handmatig installeren van die stuurprogramma's. Pop!_OS maakt het makkelijker, zodat je Steam kunt installeren en games direct uit de doos kunt draaien.

Dat gezegd hebbende, wordt Linux-gaming over het algemeen beter dankzij de Proton-compatibiliteitslaag. Een behoorlijk deel van de kredieten voor de verbetering van gaming op Linux gaat ook naar Valve's Steam Deck, dat grote anti-cheat-bedrijven ertoe aanzette om anti-cheat-mechanismen naar Linux-desktops te brengen.

Software en apps

Pop!_OS wordt geleverd met Pop!_Shop, gelijk aan de Windows Store op Windows. Apps installeren via Pop!_Shop is een fluitje van een cent. Niet alleen dat, de meeste populaire apps zijn aanwezig in de winkel, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het installeren van uw favoriete apps.

Advertentie

U kunt bijvoorbeeld Slack, Telegram, Steam, VS Code installeren , enz., rechtstreeks van Pop!_Shop. Tijdens het vinden van populaire apps die u op Windows of macOS gebruikt, kunt u ook open source-alternatieven tegenkomen, die u misschien beter vindt dan de originele apps. En zelfs als je dat niet doet, heb je nog steeds opties om Windows-software op Linux uit te voeren.

Bovendien biedt Pop!_OS ook twee manieren om applicaties te installeren: via Flathub en Pop!_OS's repository (voor DEB-bestanden). Daarom krijgt u ook de flexibiliteit om te installeren vanaf uw favoriete medium.

Pop!_OS verbruikt minder systeembronnen

U moet minimaal 4 GB RAM hebben om Windows en macOS soepel te laten werken . Pop!_OS vereist echter slechts 2 GB RAM. Als je dus een oudere machine hebt, kun je Pop!_OS installeren om hem weer tot leven te brengen.

In tegenstelling tot Windows 11, dat niet werkt als je een Intel 7e generatie of lager en Ryzen 1000-serie of lager processors gebruikt, heeft Pop!_OS relatief ontspannen hardwarevereisten. Natuurlijk, als je vastbesloten bent om Windows 11 te installeren op niet-ondersteunde hardware, hebben we je gedekt.

Pop!_OS is vriendelijk voor iedereen

We 8217;heb veel gesproken over de Pop!_OS-functies, maar je vraagt ​​je misschien af: “Waarom Pop!_OS uit alle distro's?”

Het antwoord is omdat het zeer geschikt is voor zowel beginners als gevorderde Linux-gebruikers. Sommige andere distributies hebben de neiging om aan te nemen dat je al veel ervaring hebt met Linux. Nu zijn er natuurlijk veel distributies die ook beginnersvriendelijk zijn, maar Pop!_OS is meer gepolijst en ziet er aantrekkelijker uit.

GERELATEERD: De beste Linux-distributies voor beginners

Een Linux-distro voor zowel nieuwe als ervaren gebruikers

Pop!_OS is een van de beste distributies voor Linux-beginners, gamers en mensen die Windows en macOS beu zijn. Zoals de meeste distro's is het eenvoudig te installeren. Het enige dat u hoeft te doen, is naar de officiële website gaan, de ‘Download’ en download de ISO. Je kunt dan onze Linux-installatiegids volgen.

Advertentie

Een back-up van je gegevens maken en Windows vervangen door Pop!_OS kan echter een vervelende taak zijn. In plaats daarvan kun je ervoor kiezen om dual-boot te gebruiken, zodat je zowel Windows als Pop!_OS op dezelfde computer kunt uitvoeren.

Of, als u wilt dat hardware gegarandeerd werkt met Linux, kunt u een laptop kopen die met Linux wordt geleverd. Laptops en desktop-pc's van System76 worden geleverd met Pop!_OS.

De beste Linux Laptops 2021 voor ontwikkelaars en liefhebbers Beste algemene Linux-laptop Dell XPS 13 Developer Edition-winkel Beste budget Linux-laptop Acer Chromebook Spin 713 Amazon

$525,00
 

Beste premium Linux-laptop ThinkPad X1 Carbon Gen 9 met Linux Shop Purism Librem 14 Shop Beste Linux-laptop voor gamers System76 Oryx Pro Shop LEES VOLGENDE

  • › Hoe u rijen en kolommen groepeert en degroepeert in Google Spreadsheets
  • › Hoe u kunt voorkomen dat websites naar uw locatie vragen in Safari op iPhone
  • › Hoe Snapchat-vrienden te verwijderen
  • › De beste Halloween-films op Disney+ in 2021
  • › Wat doet “NR” Gemiddeld, en hoe gebruik je het?